E61 - זמן לבניית לחץ חליטה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
idoleff (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 314
הצטרף: יולי 2006
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

E61 - זמן לבניית לחץ חליטה

נושא שלא נקרא #1 

היי,
החלפתי לא מזמן את הסילביה ל-Domobar עם ראש E61.
אחד הדברים ששמתי לב אליהם בחליטה, הוא שיש שונות גדולה במשך הזמן עד שנבנה לחץ חליטה הגיוני גם כששאר הפרמטרים (כמות קפה, דחיסה, טחינה) זהים.

הלחץ יכול להתחיל להבנות כמעט מיידית, או שיכול לקחת לו ~10 שניות עד שהמחוג מתחיל לזוז מלחץ אפסי כלפי מעלה.

לא בדקתי עדיין את אותה תופעה עם ראש עיוור, אבל אני מאמין שזה יהיה דומה.
יש למישהו רעיונות ממה זה יכול לנבוע? הבדלי טמפ' של הדוד שמשפיעים בצורה ככ משמעותית? (כרגע עדיין אין לי מדחום לראש, מחכה שדואר ישראל יביא לי אותו)

meni72
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 8
הצטרף: ינואר 2020
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

נושא שלא נקרא #2 

מכיר תופעה כזו מעוד מכונות.
בעיקר אם לא משתמשים בה כמה שעות בהן היא שומרת על היום שלה.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”