אהלן וחג שמח לכולם,
אני מתכנן להשתדרג ממכונת La pavoni professional למשהו קצת יותר יציב וקונסיסטנטי בשוטים, אבל עדיין רוצה מידת שליטה בפרה אינפיוז'ן. הבנתי שראש E61 נותן סוג של הרטבה של העוגיה אם מעלים חצי דרך את הידית.
לגבי שתי המכונות של Lelit, האם לדעתכם חשוב ה-PID של דגם pl62t? אני אוהב לשתות גם קליות בהירות וגם כהות, ולכן חושב ששליטה בטמפרטורה כן תהווה יתרון.
אשמח לחוות דעת של מי שמכיר:)
תודה רבה
התלבטות לגבי Lelit pl62t או pl62s
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
@omriron
ה-PL62T קצת יותר מעוצבת, כוללת ידית נוספת וכוללת PID שבכונות מהסוג הזה (HX) לא מועיל בשום צורה. לדעתי לך על ה-PL62S ואם יש לך כסף פנוי שקול להשקיע אותו בשדרוג למטחנה. זה עשוי להיות משמעותי יותר (תלוי כמובן בסוג המטחנה שיש לך כרגע).
וכמובן שאם לא בוער לך לקנות עכשיו, ה-PL62X נראית מעולה ושווה לדעתי את ההמתנה.
ועוד משהו, באף אחת מהמכונות האלה אין באמת שליטה בפרה-אינפיוז'ן. זה לא מונע מהן להיות קלות לשימוש ועקביות.
ה-PL62T קצת יותר מעוצבת, כוללת ידית נוספת וכוללת PID שבכונות מהסוג הזה (HX) לא מועיל בשום צורה. לדעתי לך על ה-PL62S ואם יש לך כסף פנוי שקול להשקיע אותו בשדרוג למטחנה. זה עשוי להיות משמעותי יותר (תלוי כמובן בסוג המטחנה שיש לך כרגע).
וכמובן שאם לא בוער לך לקנות עכשיו, ה-PL62X נראית מעולה ושווה לדעתי את ההמתנה.
ועוד משהו, באף אחת מהמכונות האלה אין באמת שליטה בפרה-אינפיוז'ן. זה לא מונע מהן להיות קלות לשימוש ועקביות.
אם הפראינפיוזן חשוב לך אז יש לך 3 אופציות:
1- יצאו מספר קיטים שנקראים flow control, אפשר באמצעותם לשלוט על פרופיל הלחץ בתחילת השוט כפי שאתה מבקש אבל זו פעולה ידנית שמתבצעת ע"י בורר קטן.
2- מכונה בחיבור ישיר ואז זה מתבצע בלחץ המים שיש לך בבית.
3- מכונה יותר יקרה שכוללת שליטה אלקטרונית על פרופיל הלחץ.
1- יצאו מספר קיטים שנקראים flow control, אפשר באמצעותם לשלוט על פרופיל הלחץ בתחילת השוט כפי שאתה מבקש אבל זו פעולה ידנית שמתבצעת ע"י בורר קטן.
2- מכונה בחיבור ישיר ואז זה מתבצע בלחץ המים שיש לך בבית.
3- מכונה יותר יקרה שכוללת שליטה אלקטרונית על פרופיל הלחץ.
2 מחשבות שלי בנושא:
1. לדעתי משחק עם פרה-אינפיוזן לא יעזור לך בחזרתיות - עדיף שתתן ל E-61 לעשות את זה לבד. ולכן גם הקיט שמפאשר פרופיל חליטה רק יסבך אותך בשלב זה והוא כנראה ישאר על מצב קבוע.
2. יש ייתרון ב PID במכונת HX והוא שליטה על לחץ הדוד - ובכך שליטה על טמפרטורת החליטה - כך שאם בעתיד תרצה להביא מדחום לראש זה יתן לך גמישות. לי יש את הגרסה ללא ה PID ואני צריך לפתוח את המכונה כדי לכוון את הפרשרסטאט כל פעם שאני רוצה לעשות שינוי.
1. לדעתי משחק עם פרה-אינפיוזן לא יעזור לך בחזרתיות - עדיף שתתן ל E-61 לעשות את זה לבד. ולכן גם הקיט שמפאשר פרופיל חליטה רק יסבך אותך בשלב זה והוא כנראה ישאר על מצב קבוע.
2. יש ייתרון ב PID במכונת HX והוא שליטה על לחץ הדוד - ובכך שליטה על טמפרטורת החליטה - כך שאם בעתיד תרצה להביא מדחום לראש זה יתן לך גמישות. לי יש את הגרסה ללא ה PID ואני צריך לפתוח את המכונה כדי לכוון את הפרשרסטאט כל פעם שאני רוצה לעשות שינוי.
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
@zaguri1
מסכים לגבי הנקודה הראשונה.
לגבי הנקודה השניה, תוכל לשתף יותר פרטים על השינויים שאתה עושה ומה ההשפעה שלהם על טמפרטורת החליטה ועל ביצועי ההקצפה? למיטב הבנתי במכונת HX שינוי כזה ישפיע על שניהם וזה נשמע לי רחוק מלהיות אופטימלי למי שמכין גם משקאות מבוססי חלב. למי ששותה רק אספרסו יש פתרון יותר פשוט וזול - מכונת E61 עם דוד בודד (כמו זו). יציבות הטמפרטורה והחזרתיות תהיה טובה יותר מאשר מכונת HX שתלויה מאוד באורך הקולינג-פלאש.
מסכים לגבי הנקודה הראשונה.
לגבי הנקודה השניה, תוכל לשתף יותר פרטים על השינויים שאתה עושה ומה ההשפעה שלהם על טמפרטורת החליטה ועל ביצועי ההקצפה? למיטב הבנתי במכונת HX שינוי כזה ישפיע על שניהם וזה נשמע לי רחוק מלהיות אופטימלי למי שמכין גם משקאות מבוססי חלב. למי ששותה רק אספרסו יש פתרון יותר פשוט וזול - מכונת E61 עם דוד בודד (כמו זו). יציבות הטמפרטורה והחזרתיות תהיה טובה יותר מאשר מכונת HX שתלויה מאוד באורך הקולינג-פלאש.
אני לא משחק עם זה הרבה, כי זה לא ממש לינארי וזה תלוי בהמון פרמטרים (זמן המתנה, זמן קולינג וכו'). אבל העיקרון הוא:
יותר לחץ בדוד - טמפרטורת חליטה גבוהה יותר - זמן התייצבות מהיר יותר - אובר שוט גדול יותר (נדרש קולינג פלאש)
וההיפך.
כמובן שזה משפיע על ההקצפה (ופה זה כבר אינדיבידואלי לכל מכונה).
יש שירשור ארוך שאני לא מוצא שדיברו על זה לפרטים (שרשור בנושא מדחום לראש e61), ממליץ שתחפש יותר לעומק.
יותר לחץ בדוד - טמפרטורת חליטה גבוהה יותר - זמן התייצבות מהיר יותר - אובר שוט גדול יותר (נדרש קולינג פלאש)
וההיפך.
כמובן שזה משפיע על ההקצפה (ופה זה כבר אינדיבידואלי לכל מכונה).
יש שירשור ארוך שאני לא מוצא שדיברו על זה לפרטים (שרשור בנושא מדחום לראש e61), ממליץ שתחפש יותר לעומק.