למאמר: קפסולות סטארבקס למכונות נספרסו מגיעות ארצה
שרשור תגובות: קפסולות סטארבקס למכונות נספרסו מגיעות ארצה
- oferlaor (פותח השרשור)
- מנהל
- הודעות: 75318
- הצטרף: נובמבר 2004
- שם מלא: עפר לאור
- מיקום: מודיעין, ישראל
- נתן תודות: 640 פעמים
- קיבל תודות: 4750 פעמים
- oferlaor (פותח השרשור)
- מנהל
- הודעות: 75318
- הצטרף: נובמבר 2004
- שם מלא: עפר לאור
- מיקום: מודיעין, ישראל
- נתן תודות: 640 פעמים
- קיבל תודות: 4750 פעמים
- oferlaor (פותח השרשור)
- מנהל
- הודעות: 75318
- הצטרף: נובמבר 2004
- שם מלא: עפר לאור
- מיקום: מודיעין, ישראל
- נתן תודות: 640 פעמים
- קיבל תודות: 4750 פעמים
כמה בעיות בתזה הזו.
1. מחיר של מכונה - מכונה טובה עולה לא מעט כסף וזה לא השקעה חד פעמית - צריך לתחזק אותה.
2. אתה צריך להבין איזה קפה אתה אוהב, היתרון בקפסולות זה שקל יחסית לנסות ולהחליף טעמים. עם פולי קפה זה נראה לי אתגר מאוד לא פשוט, במיוחד לחובב שלוקח לו לא מעט זמן להבין מה הוא אוהב. בחברה עברנו לפני כמה חודשים למכונה מקצועית של נספרסו, זה קרה על מחאתי כי קידמתי מכונה שכורה של יורה (מוצלחת בהרבה) שעלתה הרבה פחות חודשית. הסיבה למעבר למכונה היקרה יותר היתה שמרבית העובדים פשוט לא הצליחו להסתדר עם הטעמים של הקפה שהגיע בעוד שעם הנספרסו כל אחד מצא את מה שלטעמו והבעיה נפתרה.
3. מבחינת זמן עיסוק, אם אתה לא קפיאופיל, זה לוקח לא מעט זמן העיסוק הזה. אני מעריך קפה טוב, אבל לא מספיק בשביל להפוך את זה לעיסוק. אפילו נספרסו שזה מכונה סופר פרימיטבית תופסת יותר זמן ממני מכפי שהייתי נוח איתו.
1. מחיר של מכונה - מכונה טובה עולה לא מעט כסף וזה לא השקעה חד פעמית - צריך לתחזק אותה.
2. אתה צריך להבין איזה קפה אתה אוהב, היתרון בקפסולות זה שקל יחסית לנסות ולהחליף טעמים. עם פולי קפה זה נראה לי אתגר מאוד לא פשוט, במיוחד לחובב שלוקח לו לא מעט זמן להבין מה הוא אוהב. בחברה עברנו לפני כמה חודשים למכונה מקצועית של נספרסו, זה קרה על מחאתי כי קידמתי מכונה שכורה של יורה (מוצלחת בהרבה) שעלתה הרבה פחות חודשית. הסיבה למעבר למכונה היקרה יותר היתה שמרבית העובדים פשוט לא הצליחו להסתדר עם הטעמים של הקפה שהגיע בעוד שעם הנספרסו כל אחד מצא את מה שלטעמו והבעיה נפתרה.
3. מבחינת זמן עיסוק, אם אתה לא קפיאופיל, זה לוקח לא מעט זמן העיסוק הזה. אני מעריך קפה טוב, אבל לא מספיק בשביל להפוך את זה לעיסוק. אפילו נספרסו שזה מכונה סופר פרימיטבית תופסת יותר זמן ממני מכפי שהייתי נוח איתו.
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
1. ההוצאה על הציוד מכסה את עצמה בחיסכון בקפה. זה קורה תוך שנתיים עד 5, תלוי כמה אתה רוצה להשקיע בציוד. אין עלויות תחזוקה משמעותיות. לא יותר מכמה מאות שקלים בשנה, וגם זה לא בהכרח בכל שנה.
2. אפשר לדעתי די בקלות להסגר על טעם אחד שטעים לכולם (לפחות זה המצב במשרד אצלנו, עם עשרות עובדים). מה שאתה מתאר דומה קצת לאנשים שמתווכחים בינהם איזה לחם ישן יותר טעים. אני בטוח שאם תתן להם לטעום לחם טרי כולם יעדיפו אותו ויישכחו את הדיון המפולפל איזה לחם ישן יותר טעים. אני תוהה באיזה פולי קפה השתמשתם עם היורה, כי אם מדובר בפולים מיובאים אז הם מקבילים ללחם ישן.
3. אם עיסוק מינימלי הוא המטרה, אז מכונה אוטומטית נותנת את זה. ההפעלה שלה אפילו דורשת פחות שלבים מאשר מכונה של נספרסו. מצד שני, למרות שהקפה (עם פולים בקלייה טריה) טוב יותר מקפסולות, הוא די במובהק פחות טוב מאשר עם מכונה ידנית.
2. אפשר לדעתי די בקלות להסגר על טעם אחד שטעים לכולם (לפחות זה המצב במשרד אצלנו, עם עשרות עובדים). מה שאתה מתאר דומה קצת לאנשים שמתווכחים בינהם איזה לחם ישן יותר טעים. אני בטוח שאם תתן להם לטעום לחם טרי כולם יעדיפו אותו ויישכחו את הדיון המפולפל איזה לחם ישן יותר טעים. אני תוהה באיזה פולי קפה השתמשתם עם היורה, כי אם מדובר בפולים מיובאים אז הם מקבילים ללחם ישן.
3. אם עיסוק מינימלי הוא המטרה, אז מכונה אוטומטית נותנת את זה. ההפעלה שלה אפילו דורשת פחות שלבים מאשר מכונה של נספרסו. מצד שני, למרות שהקפה (עם פולים בקלייה טריה) טוב יותר מקפסולות, הוא די במובהק פחות טוב מאשר עם מכונה ידנית.
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
@sagioto - במכונה ידנית הניקוי של צינורית ההקצפה וריקון הידית לוקחים אולי חצי דקה. טחינה לידית ודחיסה מוסיפה אולי חצי דקה. במכונות עם מחליך חום או דוד כפול אפשר להקציף במקביל לחליטת הקפה והתוצאה היא מיקרו-קצף כמו בבית קפה. לא ראיתי שום פתרון שנותן את האיכות הזו מלבד צינורית הקצפה אמיתית שמחוברת לדוד שמייצר קיטור.
התהליך לא מסובך ודי כיפי, אבל זה עניין של גישה. אם המטרה שלך היא לייצר איזשהו קפה בזמן כמה שיותר קצר, אז אולי פשוט תחזור לקפה נמס. קפסולות לא באמת נותנות קפה טוב, וזה לא משנה כמה קרמה יש מעליו. זה לא המדד לקפה טוב. הפשרה היחידה שיכולה לתת קפה יחסית טוב, בזמן מינימלי ובמחיר זול היא מכונה אוטומטית, אבל הקצפה טובה לא תקבל ממכונות כאלה.
התהליך לא מסובך ודי כיפי, אבל זה עניין של גישה. אם המטרה שלך היא לייצר איזשהו קפה בזמן כמה שיותר קצר, אז אולי פשוט תחזור לקפה נמס. קפסולות לא באמת נותנות קפה טוב, וזה לא משנה כמה קרמה יש מעליו. זה לא המדד לקפה טוב. הפשרה היחידה שיכולה לתת קפה יחסית טוב, בזמן מינימלי ובמחיר זול היא מכונה אוטומטית, אבל הקצפה טובה לא תקבל ממכונות כאלה.
- Huber
- חבר במועדון HT
- הודעות: 70328
- הצטרף: מאי 2005
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 518 פעמים
- קיבל תודות: 4198 פעמים
·1. גם אני חשבתי כך ובגלל זה רכשתי מכונת קפסולות בכמה מאות ש"ח. במקביל עקבתי אחרי דילים באמזון בימי הזוהר שלהם ורכשתי את המכונה הזו בכ 1450 ש"ח בלבד. לא ממש השקעה שמצריכה שבירת תוכנית חיסכון:oferlaor כתב:כמה בעיות בתזה הזו.
1. מחיר של מכונה - מכונה טובה עולה לא מעט כסף וזה לא השקעה חד פעמית - צריך לתחזק אותה.
2. אתה צריך להבין איזה קפה אתה אוהב, היתרון בקפסולות זה שקל יחסית לנסות ולהחליף טעמים. עם פולי קפה זה נראה לי אתגר מאוד לא פשוט, במיוחד לחובב שלוקח לו לא מעט זמן להבין מה הוא אוהב. בחברה עברנו לפני כמה חודשים למכונה מקצועית של נספרסו, זה קרה על מחאתי כי קידמתי מכונה שכורה של יורה (מוצלחת בהרבה) שעלתה הרבה פחות חודשית. הסיבה למעבר למכונה היקרה יותר היתה שמרבית העובדים פשוט לא הצליחו להסתדר עם הטעמים של הקפה שהגיע בעוד שעם הנספרסו כל אחד מצא את מה שלטעמו והבעיה נפתרה.
3. מבחינת זמן עיסוק, אם אתה לא קפיאופיל, זה לוקח לא מעט זמן העיסוק הזה. אני מעריך קפה טוב, אבל לא מספיק בשביל להפוך את זה לעיסוק. אפילו נספרסו שזה מכונה סופר פרימיטבית תופסת יותר זמן ממני מכפי שהייתי נוח איתו....
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00 ... UTF8&psc=1
לגבי תחזוקה, לא יודע איך זה בדגמים אחרים, אבל בדגם הזה כל עוד אתה משתמש במים מסוננים כל מה שצריך זה פעם בכמה חודשים להפעיל תוכנית ניקוי עצמית אוטומטית לחלוטין, תהליך די פשוט וקל. גם אני לא סובל מכשירים שמצריכים התעסקות מיותרת, אני מאמין שהמכשיר צריך לעבוד בשבילך ולא אתה בשבילו, ובדגם הזה מצאתי את האיזון הנכון.
2. לא קל אבל לא ממש אתגר שאי אפשר לעמוד בו. הלכתי למקום שמוכר פולים קלויים, ביקשתי חצי קילו מכל סוג מרכזי (עראביקה, רובוסטה וכו) ופשוט ניסיתי אחד אחד כולל עירבובים שונים עד שהגעתי לתערובת האהובה עלי (80 עראביקה/20 אחוז רובוסטה). השקעה ראשונית לא כזו גדולה ויש לך קפה שמותאם בדיוק לטעם באישי שלך.
3. לא מסכים. אצלנו עדיין משתמשים במכשיר קפסולות (זוגתי שתחיה משום מה מעדיפה אותו) - ואני יכול להגיד לך שהזמן שלוקח לה להכין קפה עם מכשיר קפסולות כמעט זהה לזמן שלוקח לי להכין קפה במכשר הנ"ל. גם אני ממש לא קפיאופיל, רק אחד שאוהב את הקפה של הבוקר ומעדיף אותו קצת יותר איכותי ואני יכול להתחייב לך שרמת התעסקות ממש לא גדולה יחסית.