מטחנת רוקט או ניש?

מכונות קפה, מטחנות, קליה ואביזרים
Oded_b_1 (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 13
הצטרף: פברואר 2017
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

מטחנת רוקט או ניש?

נושא שלא נקרא #1 

היי,
אני מעוניין לשדרג את המטחנה שלי ומתלבט בין הרוקט פאוסטינו לניש זירו. מישהו יכול להמליץ מניסיון מי יותר תתאים? בעיקר לאספרסו ביום יום.
ואם יש מישהו שמוכר אחת מהשתיים במצב טוב, אשמח לשמוע :)

תודה

Clockwork_Orange
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 320
הצטרף: מאי 2013
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

השאלה אם אתה עושה single dosing (sd), שזה אומר לשקול לפני כל הכנה את הפולים, או פשוט מעדיף למלות את ההופר בקפה, ולהוציא את אותו סוג באותה כמות (אחרי כיול חד פעמי של הטיימר) בלחיצת כפתור.

הניש מיועדת ל-sd, ה-Faustino לא, למרות שאני מניח שאפשר להשתמש בה לזה, רק שזה פחות נוח ודורש קצת בזבוז קפה.

יש לי Rocket Fausto (לא Faustino), שאני לא יודע כמה היא דומה ל-Faustino, אבל הבדל אחד הוא שיש לה סכינים של 65mm לעומת 50mm ב-Faustino. בגלל שאני עושה רק sd, אני מוכר אותה (אפרסם מודעה בקרוב) ועובר לניש.

Oded_b_1 (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 13
הצטרף: פברואר 2017
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

@Clockwork_Orange
·
אחלה, תודה על התשובה המפורטת :)
אשמח לעדכון כשאתה מוכר ונראה אם רלוונטי.

אגב, אם יש לדעתך סיכוי להנחת כמות על הזמנה משותפת של ניש, גם פתוח לאפשרות.

Clockwork_Orange
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 320
הצטרף: מאי 2013
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

@Oded_b_1
·

לא. כרגע זמן ההמתנה למטחנה הוא באיזור חודשיים, לא רואה סיבה שיהיה להם אינטרס להוזיל מחיר כשהם בקושי עומדים בביקוש.

ובכל מקרה, כבר קיבלתי את הניש שבוע שעבר...

tzvielbd
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 333
הצטרף: מאי 2016
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

@Clockwork_Orange
·

איך ההשוואה ביחס למטחנה של רוקט?

Clockwork_Orange
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 320
הצטרף: מאי 2013
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

@tzvielbd
·

מבחינת האספרסו עצמו, אצטרך לעשות השוואה אחד על אחד עם אותו סוג קפה, אבל אני מאמין שאולי ארגיש הבדל רק עבור קליות בהירות, מה שכן שמתי לב בינתים זה שכמעט ואין גיוש (כנראה בגלל מהירות הסיבוב הנמוכה, 500 לעומת 1650), ומה שנוצר מתפרק בקלות עם כמה מכות בצדדים, ובאופן כללי ההבדל ב-flow של ההכנה הוא שמים וארץ בגלל שאני עושה רק sd, ומחליף סוגי קפה כמה פעמים ביום.

שלח תגובה

חזור אל “לוח מכונות ומוצרי קפה”