אחרי חצי שנה (give or take) של בישול קפה ב-V60 ואירופרס, הגיע הזמן להתחדש, ולהכנס גם לאספרסו.
אז לכבוד יום הקפה הבינלאומי, קניתי BZ10 של Bezzera (ותודה ל-ymg!), והיא מצטרפת ל-Niche על השיש.
אז יש לי הרבה מאוד mileage של סרטוני הדרכה, אבל אין דומה מראה עינים לעבודה בידיים. לכן הייתי מאוד מופתע כשהשוט הראשון בחיי יצא קרמי, חמצמץ וטעיםםםם (ניקרגואה אורגני מאמיגו, 18 גרם פנימה, 36 גרם החוצה, 25 שניות).
אממה, החלפתי אתמול פולים למקור אחר (גואטמלה, גם כן מאמיגו), והחליטה יוצאת מרה מאוד, כמעט בלתי נסבלת. ניסיתי לטחון יותר דק והמכונה נחנקה (הצליחה לסיים את השוט רק אחרי יותר מארבעים שניות). ניסיתי יותר גס והשוט זרם בעשר שניות, אבל לא השתפר מבחינת טעם.
שמתי לב שכשהמכונה מגיעה ללחץ מלא, המנומטר מראה כ-12 בר. הבנתי מהמוכר שזה תקין, והלחץ בראש הוא 9 בר. אם זה נכון, מה הטעם בלמדוד לחץ לא רלוונטי? ואיך אני יודע מה הלחץ בראש? אם הלחץ באמת גבוה מדי, אני מאמין שהנמכה שלו תשפר את החליטה.
האם יש למישהו כאן היכרות עם המכונה הזו? האם הנושא של לחץ גבוה מדי מוכר? אני טועה?
תודה!
התחדשתי + התייעצות
Re: התחדשתי + התייעצות
@oriko
·
תתחדש!
לגבי לחץ בראש, אין בעיה לעבוד בלי מד לחץ. אני אישית נהניתי ממד לחץ על הראש (E61 ביוניקה) כדי לשקף את איכות החליטה (צ'אנלינג פנימי וכו'). בהרבה מקרים השעון מראה 12 או 9 ובמציאות אתה חולט ב 4 או 6 באר בגלל בעיה בדחיסה, פיזור, עובי טחינה וכו'. בסה"כ זה מאוד עוזר להשפר את תהליך ההכנה ולקבל חזרתיות, אבל זה ממש לא חובה בתחילת הדרך.
העיקר שיצא קפה טעים
·
תתחדש!
לגבי לחץ בראש, אין בעיה לעבוד בלי מד לחץ. אני אישית נהניתי ממד לחץ על הראש (E61 ביוניקה) כדי לשקף את איכות החליטה (צ'אנלינג פנימי וכו'). בהרבה מקרים השעון מראה 12 או 9 ובמציאות אתה חולט ב 4 או 6 באר בגלל בעיה בדחיסה, פיזור, עובי טחינה וכו'. בסה"כ זה מאוד עוזר להשפר את תהליך ההכנה ולקבל חזרתיות, אבל זה ממש לא חובה בתחילת הדרך.
העיקר שיצא קפה טעים