לה פבוני - לאיזה איכות קפה לצפות?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
sasha11 (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 8
הצטרף: אפריל 2016
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

לה פבוני - לאיזה איכות קפה לצפות?

נושא שלא נקרא #1 

למרות שבשירשור הקודם שלי היו לי התלבטויות אחרות שבסופם רציתי ללכת על המקינטה אני מעדיף להמנע כרגע מכיוון שזה עשוי מאלומיניום בנוסף נראה שלה פבוני יכולה לענות על שאר הצרכים ורציתי לשמוע את דעתכם..


בנוגע לאיכות הטעם של הקפה :

יש הבדלים בין LaPavoni Europiccola לבין LaPavoni Professional ?

למה עלי לצפות , האם הטעם יכול להיות יותר טוב מהסילביה , אוסקר או אולי הרוקט סליני ?

אני יודע שקשה ללמוד את המכונה , אין לי בעיה להשקיע שעות בקריאה ובצפייה בסרטונים.


לגבי מטחנה אני מבין שזאת הוצאה שאולי אני אעדיף לדחות אותה לזמן אחר ,
קפה טחון כדוגמת לאווצה וכו' יכול להספיק? אני מניח שיש דגמים עם מספר סוגי טחינה?

במידה ולא - רשתות בתי קפה יכולים לטחון לפי דרגה שאני נותן להם?

במידה וארכוש בכל זאת מטחנה , כל מטחנה פופלארית כמו רוקי , K3 טובות למכונה או שיש עדיפות למטחנה ספציפית?

אשמח לשמוע את דעתכם בעיקר בנושא איכות הקפה שניתן להפיק ואם באמת היא תוכל להתחרות אם מכונות כדוגמת רוקט וכו'.
.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

ההבדלים בין הלה פבוני הם בגודל הדוד. היורופיקולה בעלת דוד קטן יותר.
הטעם שונה מכל מה שהזכרת כי זה מנוף, בהקשר הזה רוקט צ'ליני עדיפה על הכל.
בלי מטחנה אין לך מה לקנות אף אחת מהמכונות האלה - אף אחד לא יידע מה דרגת הטחינה שאתה צריך לאותו רגע.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

1.לדעתי האיכות המהותית מלבד טכניקה טובה של המשתמש בבית היא שימוש בקפה טרי שנטחן במקום ונקלה במועד ידוע וטחון לדרגה הנכונה. כך שהמטחנה עיקרית.

2.אתה שואל על דגמים שונים מהותית בנוחות וטיב התפעול, ממכונות מנוף, דרך סינגל בוילר ועד לHX, תקרא קצת בפורום ותבין את ההשלכות של הבחירות.

zxaura
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 126
הצטרף: אוקטובר 2013
מיקום: כרכור
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

איני מתיימר להבין יותר מקודמי בשרשור, אך כבעליה המרוצה של לה פבוני "פרופסיונל" 17 שנה, אני חושב שלא תטעה אם תלך בכיוונה.
גם אני הייתי רוצה בGS3 או לכל הפחות בלינאה מיני עם מטחנה משמעותית כמו הצ'אדו או המאצר מיני, אבל אילוצי תקציב, ויותר מזה הפחד מההנהלה מונעים זאת ממני.

לפיכך, אני משתמש בלפבוני כל יום, יותר מפעם ביום, ומרוצה מהתוצאה.

לדעתי, השימוש בלפבוני לא כל כך מסובך, ואפילו כיפי.
יש לי חבר לעבודה שיכול בקלות (כלכלית ואישורית) לעבור למכונות משוכללות יותר, אך מסרב להיפרד מהלפובני (במקרה שלו אירופיקולה ....)

הדרך מהמקינטה (3 סוגים שונים) ללהפבוני עם קפה טחון (קופסת פח של אילי) ואח"כ מטחנה (של להפבוני) מוכרת לי, והיא לגמרי לגיטימית (לדעתי) ומעניקה סיפוק מייצור הקפה ומלגימתו.

sasha11 (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 8
הצטרף: אפריל 2016
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #5 

שאלה נוספת

לפי מה שקראתי הלחץ האידאלי הוא בין 9-18 באר ובלה פבוני אני יודע שהלחץ מגיע למשהו כמו 0.9 באר.
האם מדובר על אותו לחץ?

הבאר בלה פבוני לא אמור להיות מושפע מכמות הכח שאני מפעיל על הידית זאת אומרת אני קובע את הבאר?ובמילים אחרות ניתן להגיע איתו ל 9-18 באר?


אשמח לקבל תשובה ועוד חוות דעת אני ממש צריך את זה.

pav
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 54
הצטרף: אוקטובר 2014
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

@sasha11
·
הבאר שאתה מדבר עליו זה הוא הלחץ בתוך הדוד, דברים שונים לחלוטין! הנה סרטון של בחור שעשה מד לחץ חליטה בלה פבוני.


topaz
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 3
הצטרף: ינואר 2011
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #7 

אני בעלים של לה פאבוני יורופיקולה אשר נרכשה מלה גונדולה לפני כ-20 שנים.

לפני הרבה שנים הייתה בתל אביב ברחוב הירקון מסעדה בשם מונגוליאן גריל בר. במרכז המסעדה הייתה אבן עגולה ולוהטת, סוג של "פלאנצ'ה", עליה עמלו עם מקלות עץ ארוכים צוות טבחים אסייאתים. המסעדה הייתה בסגנון אכול כפי יכולתך, המסעדה הייתה עמוסה בכל סוגי הבשר, ירקות, תבלינים וכל מה שיכולת לדמיין. קיבלת קערה, ויכולת לשוטט ולאסוף רכיבים כרצונך, לגשת לאבן הלוהטת ושם היו מכינים עבורך את המנה. למתקשים אפילו הכינו כרטיסים מיוחדים עם מתכונים. המסעדה למרות שהיו לה את כל התנאים להצלחה, נסגרה בתקופה קצרה יחסית. אם תשאל אותי אז הסיבה היא - במסעדה הזאת אי אפשר היה להאשים את הטבח.

אותו דבר עם הלה פאבוני, אתה הטבח. אם אתה ממש אוהב את הקפה שלך, ומוכן להקדיש את הזמן , תוכל להגיע לתוצאת מעולות.

התובנות שלי:

אתה חייב מטחנה. הלחץ שמושג במנוף הוא פונקציה של: כמות הקפה, רמת הטחינה, החוזק של הדחיסה. באופן כללי אתה צריך טחינה יחסית דקה, ודחיסה חזקה. בוידאו, אתה יכול להבחין שהבחור מעלה את המנוף ומוריד אותו פעמיים, דבר שאני נמנע ממנו, כמו כן, הלחיצה בשתי ידיים נראית חזקה מדי, ועדיין קיים לחץ במערכת והמנוף עולה בסוף הלחיצה. אני מעדיף לחיצה ממושכת יותר ורציפה, ובסופה הלחץ במנוף משתחרר לגמרי, והעוגיה יבשה לחלוטין.

המכונה לאספרסו בלבד, אל תציע לאף אחד קפוצ'ינו אלא עם אתה משתמש במקציף דוגמאת אירוצי'נו של נספרסו.

לא הייתי בונה על יותר מ-4 כוסות רצופות בשביל ההתחלה. הקפה הראשון יהיה לרוב חלש מדי, והאחרון שרוף.

הסיבה שהצלחתי לשרוד את האשה כל כך הרבה שנים עם המכונה, היא שרק אני מכין קפה. ושנית, הזמנתי את המכונה בגימור נחושת עם ידיות עץ.

אני לא מחליף אותה בשום מכונה...

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

הקצפה זה עניין של למידה. לפחות בפרושנל אין בעיה להקציף (מניסיון).
פליני מוב יכול לעזור - ההורדה הראשונית עושה פרה אינפיוז'ן ואז החליטה מתחילה שכל העוגייה רטובה (ולכן נבנה לחץ גדול יותר = אין פריצות)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

topaz
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 3
הצטרף: ינואר 2011
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #9 

אני פחות מתחבר לפליני מוב, מעדיף להחזיק את הידית למעלה בכח עד שנבנה מספיק לחץ בתא. ברגע שהידית מחזיקה את עצמה, נותן ללחץ הפנימי שבדוד לעשות פרה-אינפיוזן. כמה זמן - ככה וככה, תלוי בכמות המים בדוד, בחום של הראש וכו', קצת לפני שהקפה מטפטף באופן עצמאי.

וזה הקסם שבמכונה, השליטה הידנית, הניואנסים הקטנים שבקפה, והידיעה שאתה תמיד יכול להשתפר. תשים ארבעה בעלי לה פבוני ותמיד יהיה להם נושא לשיחה חוץ מקפה.

אני יודע להקציף, רק לא ממליץ להזמין הרבה חברים שאוהבים קפו'צינו...זה לוקח הרבה זמן

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

(Y)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

tur
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 488
הצטרף: מרץ 2007
מיקום: ברור חיל
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

אני גם התלבטתי בין proffesional ל europiccola. החלטתי בסוף על הגדולה יותר. היתרון העיקרי, מבחינתי, החיווי של לחץ הדוד (שניתן להוסיף באירופיקולה אם אתה ממש רוצה). בעיקר בהתחלה, כאשר אתה לא יודע מדוע הקפה לא יוצא כמו שצריך, שימוש בלחץ הדוד יכול לתת כיוון.
מה שחשוב לציין, נשמע מהשרשור הקודם שאתה רוצה לחסוך כסף. אני לא חושב שלה פבוני וכל הנגזרות של השימוש בה (מטחנה טובה, שדרוגים קלים למכונה ובעיקר קפה איכותי וטרי) יחסכו לך כסף.

אני אישית נהנה ממנה מאוד.

sasha11 (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 8
הצטרף: אפריל 2016
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #12 

tur כתב:אני גם התלבטתי בין proffesional ל europiccola. החלטתי בסוף על הגדולה יותר. היתרון העיקרי, מבחינתי, החיווי של לחץ הדוד (שניתן להוסיף באירופיקולה אם אתה ממש רוצה). בעיקר בהתחלה, כאשר אתה לא יודע מדוע הקפה לא יוצא כמו שצריך, שימוש בלחץ הדוד יכול לתת כיוון.
מה שחשוב לציין, נשמע מהשרשור הקודם שאתה רוצה לחסוך כסף. אני לא חושב שלה פבוני וכל הנגזרות של השימוש בה (מטחנה טובה, שדרוגים קלים למכונה ובעיקר קפה איכותי וטרי) יחסכו לך כסף.

אני אישית נהנה ממנה מאוד.
...
·קודם כל תודה לכל העונים,
Tur מה זה בדיוק נותן לי לדעת את הלחץ של הדוד?

אני שוקל לקנות לה פבוני בעיקר כי הבנתי שהיא יכולה להוציא קפה יותר טוב ממכונות בטווח מחירים שלה כדוגמת אוסקר , סילביה.

tur
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 488
הצטרף: מרץ 2007
מיקום: ברור חיל
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

הלחץ של הדוד מעיד על טמפ' המים בדוד. ניתן לדעת לפחות שזה תקין וזה קצת עוזר להחליט מתי להתחיל לחלוט (בהתאם ללחץ/טמפ' שבדוד).
אני מציע לעשות בירור מעמיק לפני שאתה קונה כזו מכונה. זו מכונה שבד"כ לוקח זמן להתחיל ולהוציא קפה טוב. מטחנה סבירה + זה משהו די מחייב.
קפה טרי ואיכותי (גלעד) זה חובה להוציא קפה סביר.
כל אלו פחות מסתדרי עם עשר כוסות קפה ביום ורצון לחסוך כסף על קפה.
בחירה שלך כמובן.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

אני אנסה לקצר לך את הדרך, אם אתה רוצה לוותר על מטחנה תעבור ישירות לנספרסו... בלי מטחנה האיכות לא תצדיק המאמץ וחוסר הנוחות במרדף אחרי קפה טחון טרי יגרום לך להתייאש. וזה יגרום לך להפסיק עם העניין או לרכוש מטחנה.
לה פבוני או כל מטחנת מנוף זה הימור לדעתי בשלב זה תתמקד במכונת משאבה. אם התקציב לוחץ מצא מטחנה טובה יד שניה . במכונה לדעתי אין בעיה להתפשר גם גאגיה בסיסית תעשה עבודה מצויינת.
what's next?

OryS
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 34
הצטרף: דצמבר 2013
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

בתור בעלים של לה פבוני פרופשיונל, אני יכול לומר שאין שום בעיה להשתמש במטחנה ידנית, שלא מתקרבת בכלל לעלויות של מטחנה חשמלית מהמודלים שהוזכרו. אומנם, עוד תוספת עבודה עבור כל חליטה, אבל שזה לא יהיה מה שירתיע אותך. מה שכן, הקפה חייב להיות טרי ביותר.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”