למאמר: ECM Casa- הביקורת
ה-ECM Casa הינה מכונת אספרסו ידנית, סינגל בוילר יוקרתית. איך עמדה בביקורת שלנו?
שרשור תגובות: ECM Casa- הביקורת
- דבוטאנט (פותח השרשור)
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
כל הכבוד על המאמר
האמת שמאמר זה דורש באופן טבעי הכנת סקירה נוספת,
והפעם של ECM CLASSICA PID
http://www.ecm.de/1/espresso-machines/e ... assika-ii/
האמת שמאמר זה דורש באופן טבעי הכנת סקירה נוספת,
והפעם של ECM CLASSICA PID
http://www.ecm.de/1/espresso-machines/e ... assika-ii/
·Engineer כתב:כל הכבוד על המאמר
האמת שמאמר זה דורש באופן טבעי הכנת סקירה נוספת,
והפעם של ECM CLASSICA PID
http://www.ecm.de/1/espresso-machines/e ... assika-ii/...
בתור בעלים של אחת כזו מעל לשנה אתה מוזמן לשאול אותי כל שאלה עליה, אענה בשמחה
התייחסות לכתבה מצד יבואן אי.סי.אמ לישראל - "קדמה קפה בעמ"
היי עופר
תודה רבה על הסקירה המקצועית והמעמיקה, ממש כיף לקרוא !
אני מעביר לינק למיכאל הוק הבעלים והמנהל בפועל של איסיאמ,
לגבי כמה מהשאלות שעלו בכתבה אנסה לענות ואם יהיה צורך אפנה ליצרן,
הקדמה : קזה מותאמת לשימוש ביתי גם ללקוח מתחיל , ללא כל ניסיון במכונות מסיביות,
מכאן נגזרו הרבה פרטים שחלקם הזכרת,להקלה על המשתמש החובבני.
רוחב המכונה - צר במיוחד 20 סמ (הקרב על השיש..)
מיכל מים גדול - עם חיבור למסנן הגנה מוסווה בתחתית, חשוב מאד ולא קיים אפילו במכונות גדולות יותר - (שקט תחזוקתי)
טמפרטורה - ענין הטמפרטורה שהזכרת נכון, אבל הסיבה לכך הינה שוב ההסתכלות על משתמש בייתי
שעם סינגל בויילר עלול לקבל מעברים דרסטיים בחזרה לאספרסו לאחר הקצפה ,ולתחושת "קפה שרוף" (אחת הבעיות בסילויה שמשתמש ממוצע מתייאש מהאגרסיביות ואי היציבות הטרמית עקב הערכים הגבוהים בטרמוסטט מלבד הדרישה למטחנה מושלמת !) - (פשטות בהפעלה)
הקצפה - חור אחד בסטימר מאפשר הקצפה לאורך זמן אומנם , אבל יותר קשה למשתמש לא מיומן להשיג סירקולציה נכונה,
ולכן למשתמש המתחיל גם הנל הוא יתרון שאינו מצריך מיומנות,ונותן הקצפה מצויינת עקב הזויות של החורים.
גוייסטיק הקצפה - הסיבה שהוא לא נתפס - מהחברה נאמר בטיחות מעל הכל !
טחינה - היחס המתון בין מבנה מכלול הראש / משאבה לא חזקה מדיי 48w / או.פי.וי מדוייק והטמפרטורה הלא גבוהה שהוזכרה מאפשרת להשתמש במטחנה פשוטה מאד עם טחינה לא דקה ולא מדוייקת (כמו שנדרש בסילויה) ולקבל תוצאות מרשימות שוב לגבי משתמש ממוצע ללא דרישות ביצועים של מקצוען. (חיסכון בעלויות רכישה)
למעשה זה כמו ללמוד לרכב על סוסים , מתחילים מנקבה מבוגרת ולא מסייח פראי...הפוך מהחיים.
מסננות - כל נושא המסננות מהניסיון עם לקוחות פרטיים מראה שאין להם מושג מה זה חשוב , הם ממלאים איך שהוא קפה
ושמים במכונה , מכאן בעצם נולדה ידית מגביר קרמה הקיימת במכונות בייתיות מצויות,
הרעיון כאן היה שוב לאפשר ללקוח ממוצא לשים קפה ממטחנה בסיסית בכמות לא מדוייקת ולקבל תוצאה מרשימה
וזה בהחלט התגובות שאנחנו מקבלים , הלקוח בעצם לא ממש מבין שהוא קיבל את "ההנחה הזאת" בתפעול.
החיסרון גם בידית עם מגביר וגם פה הוא כמו שעופר ציין , עוגיה לחה/רטובה.
(אם משהים את הידית בראש לאחר ההכנה כ 3 דקות העוגיה יוצאת יבשה.)
שוב תודה לעפר
אלון
קדמה קפה
יבואנית איסיאמ לישראל
www.espresso-center.co.il
תודה רבה על הסקירה המקצועית והמעמיקה, ממש כיף לקרוא !
אני מעביר לינק למיכאל הוק הבעלים והמנהל בפועל של איסיאמ,
לגבי כמה מהשאלות שעלו בכתבה אנסה לענות ואם יהיה צורך אפנה ליצרן,
הקדמה : קזה מותאמת לשימוש ביתי גם ללקוח מתחיל , ללא כל ניסיון במכונות מסיביות,
מכאן נגזרו הרבה פרטים שחלקם הזכרת,להקלה על המשתמש החובבני.
רוחב המכונה - צר במיוחד 20 סמ (הקרב על השיש..)
מיכל מים גדול - עם חיבור למסנן הגנה מוסווה בתחתית, חשוב מאד ולא קיים אפילו במכונות גדולות יותר - (שקט תחזוקתי)
טמפרטורה - ענין הטמפרטורה שהזכרת נכון, אבל הסיבה לכך הינה שוב ההסתכלות על משתמש בייתי
שעם סינגל בויילר עלול לקבל מעברים דרסטיים בחזרה לאספרסו לאחר הקצפה ,ולתחושת "קפה שרוף" (אחת הבעיות בסילויה שמשתמש ממוצע מתייאש מהאגרסיביות ואי היציבות הטרמית עקב הערכים הגבוהים בטרמוסטט מלבד הדרישה למטחנה מושלמת !) - (פשטות בהפעלה)
הקצפה - חור אחד בסטימר מאפשר הקצפה לאורך זמן אומנם , אבל יותר קשה למשתמש לא מיומן להשיג סירקולציה נכונה,
ולכן למשתמש המתחיל גם הנל הוא יתרון שאינו מצריך מיומנות,ונותן הקצפה מצויינת עקב הזויות של החורים.
גוייסטיק הקצפה - הסיבה שהוא לא נתפס - מהחברה נאמר בטיחות מעל הכל !
טחינה - היחס המתון בין מבנה מכלול הראש / משאבה לא חזקה מדיי 48w / או.פי.וי מדוייק והטמפרטורה הלא גבוהה שהוזכרה מאפשרת להשתמש במטחנה פשוטה מאד עם טחינה לא דקה ולא מדוייקת (כמו שנדרש בסילויה) ולקבל תוצאות מרשימות שוב לגבי משתמש ממוצע ללא דרישות ביצועים של מקצוען. (חיסכון בעלויות רכישה)
למעשה זה כמו ללמוד לרכב על סוסים , מתחילים מנקבה מבוגרת ולא מסייח פראי...הפוך מהחיים.
מסננות - כל נושא המסננות מהניסיון עם לקוחות פרטיים מראה שאין להם מושג מה זה חשוב , הם ממלאים איך שהוא קפה
ושמים במכונה , מכאן בעצם נולדה ידית מגביר קרמה הקיימת במכונות בייתיות מצויות,
הרעיון כאן היה שוב לאפשר ללקוח ממוצא לשים קפה ממטחנה בסיסית בכמות לא מדוייקת ולקבל תוצאה מרשימה
וזה בהחלט התגובות שאנחנו מקבלים , הלקוח בעצם לא ממש מבין שהוא קיבל את "ההנחה הזאת" בתפעול.
החיסרון גם בידית עם מגביר וגם פה הוא כמו שעופר ציין , עוגיה לחה/רטובה.
(אם משהים את הידית בראש לאחר ההכנה כ 3 דקות העוגיה יוצאת יבשה.)
שוב תודה לעפר
אלון
קדמה קפה
יבואנית איסיאמ לישראל
www.espresso-center.co.il
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- דבוטאנט (פותח השרשור)
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
- itamars2
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2551
- הצטרף: נובמבר 2011
- מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 329 פעמים
לא הבנתי את נושא הבטיחות עם ברז הקיטור.
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
- דבוטאנט (פותח השרשור)
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
moti_r כתב:סקירה טובה ומעניינת, תודה
אני רואה שהיא עולה 5,500 ש"ח? זה נכון?
אם כן, אז בפחות מכך אפשר לקנות יוניקה מחו"ל ולקבל מכונה בליגה אחרת לגמרי...
·דבוטאנט כתב:על הנייר ה ECM קלאסיקה מתקנת את כל הבעיות של הקאזה. יש ראש E61 עם PID ,ברז הקצפה רגיל, דוד גדול פי 2... ובנייה באיכות שתעלה על בזרה לפחות פי -2......
באותה נימה, קניתי וקיבלתי ROCKET APPARTAMENTO היישר מאיטליה עד הבית באותו המחיר.
בהמשך השבוע אפרסם סיכום ורשמים.
סה"כ הקאזה מכונה יפה ובאמת שאיכות הבניה של ECM היידלברג מרשימה מאוד אבל המחיר לא מצדיק לטעמי.
·moti_r כתב:אל תתרגש. זו סיסמא ריקה מתוכן.......
ECM הן סתם מכונות עם תמחור גבוה מדי בשביל התמורה, אז קוראים לזה "איכות בניה" ומקווים שמישהו יפול בפח הזה....
ממש לא מסכים עם זה.
נכון שאם נסתכל על כל מכונות ה E61, אז עקרונית אין באמת הבדל בינהם למעט עיצוב.
לא נראה לי שלמשתמש הבייתי מעניין אם עובי הנירוסטה הוא 1 מ"מ או 0.7 מ"מ, אם המשאבה היא אולקה עם שפיץ ממתכת או מפלסטיק, אם הדוד מנירוסטה או נחושת או אם הצנרות הפנימיות הן מסיליקון או מצינור מתכתי.
בשורה התחתונה זה בדיוק אותו דבר בשבילו.
אבל, כן יש חשיבות לתכנון הפנימי בחשיבה על תחזוקה שוטפת. כמה קל לפרק הדוד? האם הספוג מסביב לדוד יתפורר בעוד שנתיים? איפה ממוקמת המשאבה? יש סיכוי שהיא תיגע במשהו ותרעיש יותר מהמצופה? כמה קל להחליף פרשוסטט? האם יש עודף צנרות (שמחכות לאבנית) בגלל תכנון לקוי? ועוד ועוד..
אז כן, אם תסתכל על סרטונים של whole latte love שמשווים את הקרביים של המכונות, אתה תראה שהתכנון של Profitec ו ECM פשוט מוצלח. תשלב את זה עם גימור יפה ומבריק מקדימה וקיבלת מוצר מעולה.
לגבי התמחור, נכון, לא בא לי שמכונה תעלה 8000-10000, אבל זה מה יש. מי שמוכן לנסות יבוא אישי יכול להרוויח ללא ספק.