**למען הסר ספק אינני קרוב או מכר של אילן שנהב ואין לי שום קשרים עסקיים או אחרים איתו, וכן אף אינטרס כלכלי או אחר לפוסט זה.
לאחרונה סיימתי סדנאת קפה בת יומיים של אילן שנהב בנושא הכנת קפה בבית, וברצוני לחלוק את הרשמים איתכם.
הסדנא עסקה בעיקר בהכרת המסלול שעובר הקפה ממטע הגידול עד לכוס הקפה בבית/ בבית הקפה, זנים ותערובות קפה, הכנה של קפה איכותי בבית (שחור, מוקה, פילטר וכד') וגם קצת על משקאות אספרסו וסוגיו השונים.
עיקר הסדנא נע סביב ניסיון מעשי של טעימת קפה וחוות דעתך עליו: חד זני מול תערובת, קפה מדרום אמריקה לעומת קפה מאינדונזיה, קלייה בהירה כנגד כהה, כמות המים באספרסו, כמות החלב, ועוד... ואפילו שתיית מיץ העשוי מדובדבני הקפה!!
יש לציין כי לרוב גולשי הפורום הידע האינפורמטיבי בסדנא יהיה קצת בסיסי מדי, ואכן רוב באי הקורס היו משתמשי מכונות הקפסולות לסוגיהן (השם ישמור...)
למרות זאת, היו דברים ונושאים שהיוו חידוש בשבילי (איך מגישים אספרסו ארוך, לדוגמא) והיו גם חלקים שעימם לא הסכמתי או שעמדו בניגוד לדעת מומחי קפה אחרים.
אך הערך המוסף האמיתי של סדנא זו היה בהכרת האיש החביב הזה שנקרא אילן שנהב ובית הקפה המקסים שלו, ושמיעת הסיפורים האישיים והאנקדוטות שלו מחייו ונסיונו בעולם הקפה שווים הרבה יותר מהידע הנלמד בסדנא.
הרצון האדיר של האיש הזה לשתף ולחנך בתחום תרבות הקפה (שבארצנו לוקה כל כך...) היה מעורר השתאות והערצה.
הסברת הפנים והכנסת האורחים שלו היא מדהימה, כובדנו בכריכונים ובכל סוגי הקפה שרק רצית ואף נשאלת לעוד.
והכל מתוך איזו שליחות להגברת המודעות לקפה איכותי והעלאת תרבות הקפה בארץ.
לסיכום, הסדנא ממולצת בחום, גם לאור מחירה הצנועה יחסית (גילוי נאות: שילמתי על הסדנא דרך מועדון "חבר" בהנחה), בייחוד לאנשים שרוצים לפתוח את דרכם לעולם הקפה ולהכנת קפה ביתי ברמה גבוהה.
רשמים מסדנאת קפה
- chomergir (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 344
- הצטרף: ספטמבר 2016
- נתן תודות: 46 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
צור איתם קשר באתר שלהם בגוגל או בפייסבוק.
http://www.hotam-cafe.co.il/sales_rtl.html
https://www.facebook.com/hotam.hacafe/
מחיר הסדנא 350ש"ח (נדמה לי) ואני שילמתי 250ש"ח.
http://www.hotam-cafe.co.il/sales_rtl.html
https://www.facebook.com/hotam.hacafe/
מחיר הסדנא 350ש"ח (נדמה לי) ואני שילמתי 250ש"ח.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
תודה על המידע. זה נשמע נהדר! אני אמליץ לאנשים ואשלח אותם לשם
אילן איש נהדר, אחד היפים שיש בתחום הקפה בארץ!
תגיד, איך שותים את המיץ מהפירות? זה מגיע משומר מחו"ל?
טיילתי בקובה לפני חודשיים וניסיתי להביא פירות קפה לארץ. תוך יומיים הם השחירו ונרקבו לי, למרות ששמרתי בקירור...
אילן איש נהדר, אחד היפים שיש בתחום הקפה בארץ!
תגיד, איך שותים את המיץ מהפירות? זה מגיע משומר מחו"ל?
טיילתי בקובה לפני חודשיים וניסיתי להביא פירות קפה לארץ. תוך יומיים הם השחירו ונרקבו לי, למרות ששמרתי בקירור...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- chomergir (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 344
- הצטרף: ספטמבר 2016
- נתן תודות: 46 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
זה למעשה פירות מיובשים של קפה שחולטים אותם לתה. אילן מוסיף לזה קצת חליטת היביסקוס לעידון וזה נהדר - משקה אנרגיה אמיתי וטבעי.
זה מוויקיפדיה:
Ihttps://en.m.wikipedia.org/wiki/Coffee_cherry_tea
אפשר לקנות את הפירות מיובשים כאן:
https://www.vervecoffee.com/products/ca ... cherry-tea
או פשוט לחפש Cascara בגוגל.
זה מוויקיפדיה:
Ihttps://en.m.wikipedia.org/wiki/Coffee_cherry_tea
אפשר לקנות את הפירות מיובשים כאן:
https://www.vervecoffee.com/products/ca ... cherry-tea
או פשוט לחפש Cascara בגוגל.