האתר שלנו מבוסס על פרסומות. ללא פרסומות לא נוכל להתקיים כלכלית.
כנראה שנעשה שימוש בדפדפן שלך בחוסם פרסומות אשר פוגע בנו כלכלית
אנחנו מבקשים שתוסיף אותנו לרשימה הלבנה Whitelist בתוסף חוסם הפרסומות שלך

תודה והמשך גלישה נעימה באתר!
מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



שרשור תגובות: עופרת בקפה - על מה כל הרעש? בדקנו.


עמוד 1 מתוך 3
עבור לעמוד  1  |  2  |  3  |  הבא 
   פורומים > קפה > בית הקפה
מחבר הודעה
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1115
מספר הודעות: 11641

 #1  נשלח: ו' 20/01/2017 18:38
שרשור תגובות: עופרת בקפה - על מה כל הרעש? בדקנו.

למאמר: עופרת בקפה - על מה כל הרעש? בדקנו.




על מה הרעש?
(5) הבעות תודה: omridabbah , NEGRO , רונן , אהה-רון , Nidgeh
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
רונן
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Nov 24, 2004

מיקום: מול המחשב
הבעות תודה: 108
מספר הודעות: 4630

 #2  נשלח: שבת 21/01/2017 19:46

תודה על ההבהרות באמצעות המאמר.
אם יורשה לי להציע. , אם מומחים ממני יגיבו באופן שיפרסמו דגמי מכונות פופולאריים האם תקינים או לא - תהיה יוזמה מבורכת.
לי לדוגמא יש ascaso steel. כ 3.5 שנים ואינני יודע מה הדין לגביה ?
(1) הבעות תודה: אהה-רון
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
IGAL4d
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jul 09, 2013
הבעות תודה: 70
מספר הודעות: 384

 #3  נשלח: א' 22/01/2017 10:02

יש כתבה במוסף ממון של ידיעות אחרונות מהיום 22.1.17, "מה שלא מספרים לנו על בדיקת העופרת במכונות הקפה", בין היתר מדובר בה להבנתי על בעיה של שחרור עופרת כפי שחשף מכון גרמני ב2013 עקב שימוש בחומרים להסרת אבנית במכונות קפה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 274
מספר הודעות: 4961

 #4  נשלח: ב' 23/01/2017 11:40

יפה, תודה.
אנשים שואלים אותי מה הדין לגבי מכונות תרמובלוק

_________________
what's next?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
docfeelgood
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Nov 25, 2010

מיקום: רמת גן
הבעות תודה: 102
מספר הודעות: 660

 #5  נשלח: ב' 23/01/2017 20:21

אולי אדי יכול לבדוק
מה קורה עם המים מהבוילר עצמו
ולא רק מ המחליף חום
כדי שנדע אם כדאי להכין מהם תה או אמריקנו
או שזה לחמותי בלבד 😱😈

תודה מראש
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 04, 2011
הבעות תודה: 221
מספר הודעות: 1839

 #6  נשלח: ב' 23/01/2017 23:05

קודם כל אפשרות ב' מגעילה,

ואפשרות א' מיותרת במכונת קפה.

אז תפסיק עם זה.

ברור שככל שהמים יותר זמן במגע עם המתכות השונות במכונה יש יותר סיכון.

מים שחולפים לכמה שניות בHX נראה לי שהרבה פחות קריטי.

_________________
אם עזרתי לך נא סמן תודה.
סקירת מטחנה לה פאבוני.
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
התקנת מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
הנחה מאלקטרוס
https://www.htcafe.co.il/vt243740.html
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Kerenfood (רוני קרן)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Dec 15, 2009

מיקום: רמת השרון
הבעות תודה: 59
מספר הודעות: 872

 #7  נשלח: ג' 24/01/2017 17:39

מאמר מקצועי עופר, כמו תמיד
_________________
www.kerenfood.com
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
ששוןן
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Oct 14, 2012
הבעות תודה: 14
מספר הודעות: 66

 #8  נשלח: ה' 26/01/2017 14:57
אז זהו שבפליז בדרך כלל *יש* עופרת

מוסיפים אותה ביחס של 2% - 4% כדי להקל על העיבוד.
https://en.wikipedia.org/wiki/Brass#Lead_content
(1) הבעות תודה: zaxxon82
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1115
מספר הודעות: 11641

 #9  נשלח: ה' 26/01/2017 15:54

בלינק ששלחת יש טבלה שמסכמת את אחוזי העופרת בסוגי הפליז השונים - Brass types
בפליז לתעשייה שנקרא Free machining brass יש 3%. במחברי מים לא אמורים להשתמש בכזה - רב סוגסוגות הפליז הן בלי עופרת.

_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
zaxxon82
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Dec 31, 2015
הבעות תודה: 82
מספר הודעות: 287

 #10  נשלח: ה' 26/01/2017 16:28

בסגסוגת פליז תמיד תהיה עופרת. ישנן סגסוגות פליז עמידות יותר לשחרור יוני עופרת כמפורט בתקן הישראלי החדש 5452. למרבה התדהמה נמכרים היום אביזרי צנרת מפליז שאינם עומדים בתקן החדש. למעשה רוב האבזרים אינם עומדים בתקן ממה שאני ראיתי. לדוגמא לאחרונה התקינו אצלי בר מים שעפ"י הפרסום של המשווק עומד בתקן החדש. אולם כדי לחבר את המתקן השתמשו במחבר T מפליז שאינו עומד בתקן החדש!
ניתן לקרוא גם כאן בהרחבה על סוגיית הפליז:
http://www.hinet.co.il/MagazineArticles/Article.as...


נערך בפעם אחרונה על-ידי zaxxon82 בתאריך ה' 26/01/2017 17:48, נערך סך הכל פעם אחת
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jun 29, 2005
הבעות תודה: 304
מספר הודעות: 3259

 #11  נשלח: ה' 26/01/2017 16:32

דבוטאנט כתב:
בלינק ששלחת יש טבלה שמסכמת את אחוזי העופרת בסוגי הפליז השונים - Brass types
בפליז לתעשייה שנקרא Free machining brass יש 3%. במחברי מים לא אמורים להשתמש בכזה - רב סוגסוגות הפליז הן בלי עופרת.
·

תקן ה- Lead Free Brass מגדיר עד 0.25% עופרת. יש יצרן מחברים שמצהיר לא רק עמידה בתקן, אלא 0% עופרת עבו רמחברים?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 670
מספר הודעות: 9659

 #12  נשלח: ה' 26/01/2017 16:44

דבוטאנט כתב:
בלינק ששלחת יש טבלה שמסכמת את אחוזי העופרת בסוגי הפליז השונים - Brass types
בפליז לתעשייה שנקרא Free machining brass יש 3%. במחברי מים לא אמורים להשתמש בכזה - רב סוגסוגות הפליז הן בלי עופרת.


עופר, אולי לא הבנתי משהו.
לא טענת במאמר שאין עופרת בפליז?

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 04, 2011
הבעות תודה: 221
מספר הודעות: 1839

 #13  נשלח: ה' 26/01/2017 17:09

ממה שאני יודע יש המון מחברים בצרת הביתית מפליז וגם אביזרים.

המון חלקים בדוד מים חמים חנוכיות וכו ובאיזה תקן זה אלוהים יודע.

משרד הבריאות בודק את מקורות המים לא את המים אצל הצרכנים ולא יודע עד כמה אוכף את התקנים לגבי ברזים וכו.

אני אישית תמיד נותן למים קצת לזרום ומקפיד לא להשתמש במים חמים מהדוד לבישול וממעיט בהם בשטיפת הכלים.

_________________
אם עזרתי לך נא סמן תודה.
סקירת מטחנה לה פאבוני.
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
התקנת מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
הנחה מאלקטרוס
https://www.htcafe.co.il/vt243740.html
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
coffeeaddict (איתן שלום)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: צפון
הבעות תודה: 60
מספר הודעות: 520

 #14  נשלח: ו' 27/01/2017 1:12

docfeelgood כתב:
אולי אדי יכול לבדוק
מה קורה עם המים מהבוילר עצמו
ולא רק מ המחליף חום
כדי שנדע אם כדאי להכין מהם תה או אמריקנו
או שזה לחמותי בלבד 😱😈

תודה מראש


·לא צריך לבדוק. המים בדוד הם רק לשימוש כקיטור. קודם כל ריכוז המלחים בהם עולה כיוון שכל הזמן קיטור ללא מלחים עוזב את המערכת, והמלחים מתרכזים. אחר כך שם המים במגע לאורך זמן, וההלחמות יושבות שם. מה שמצאתי בשטיפה הראשונית, יהיה אף חמור יותר בדוד. אם רוצים אמריקנו, תמיד ניתן להסיר את ידית החליטה, ולהזרים מים דרך הראש אחרי סיום החליטה. לתה יש קומקום.
בברכה
אדי
(1) הבעות תודה: docfeelgood
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 04, 2011
הבעות תודה: 221
מספר הודעות: 1839

 #15  נשלח: ו' 27/01/2017 10:07

coffeeaddict
·

תוכל לרכז המלצות שימוש קונקרטיות לSB HX וכו'?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > בית הקפה עבור לעמוד  1  |  2  |  3  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:

 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht