מה דעתכם על הטמפר הזה לינק
לכאורה נותן תוצאות מדוייקות
טמפר מדעי?
- RuslanAbramov
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 745
- הצטרף: אפריל 2015
- שם מלא: Ruslan Abramov
- נתן תודות: 109 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
- BarDar
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 489
- הצטרף: ינואר 2015
- מיקום: בין אור יהודה לפתח תקווה
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 140 פעמים
זה חיקוי של זה
https://stanthonyind.com/tamps/the-levy
דיברו עליו בפורום מתישהו.
כשאתה מסתכל על המחיר של המקורי, אז המחיר של החיקוי נראה פתאום סביר...
יש גם את זה
https://clockworkespresso.com
שוב במחיר קצת מופקע
מישהו התנסה בכאלה טמפרים ללא ידית? זה נוח?
https://stanthonyind.com/tamps/the-levy
דיברו עליו בפורום מתישהו.
כשאתה מסתכל על המחיר של המקורי, אז המחיר של החיקוי נראה פתאום סביר...
יש גם את זה
https://clockworkespresso.com
שוב במחיר קצת מופקע
מישהו התנסה בכאלה טמפרים ללא ידית? זה נוח?
אין שום סיבה שלא ללחוץ על "תודה"
תודה
תודה
- RuslanAbramov
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 745
- הצטרף: אפריל 2015
- שם מלא: Ruslan Abramov
- נתן תודות: 109 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 974
- הצטרף: יולי 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 276 פעמים
- יצירת קשר:
כל הלינקים שהוצגו בשרשור הזה זה טאמפרים נטו.
המשמעות שאם דוחסים ללא פיזור אחיד של הקפה מקבלים אזורים דחוסים יותר ודחוסים פחות (מכיוון ומהמטחנה הקפה יוצא בערמה לא אחידה) וזה דבר לא רצוי כי מן הסתם רוצים פיזור אחיד.
היתרונות של טאמפרים אלו:
1. יש להם מעצור לעומק הדחיסה (שנעצר על שפת הפילטר) שניתן לכיוון בגובה, כלומר לאחר כיול אפשר תמיד להגיע לאותה נקודה ולא משנה כלל מה הכוח שאתם מפעילים.
2. שימוש בידית נמוכה (פחות נוחה לדעתי מידית ארוכה) אך זה מקטין את המנוף ואת הסיכוי לדחיסה לא אנכית בגלל הטייה.
מי ששוקל פתרון כזה, אני מציע גם לבדוק את ה-Doser = מפזר קפה שפועל בעקרון דומה, רק שבמקום המשטח השטוח למטה, יש מבנה של 4 כנפונים (המקורי) או שלושה כנפונים (החיקוי) אשר בפעולת סיבוב משולב בדחיסה מפזר את הקפה בצורה מעולה ללא שום גרגיר שנופל החוצה וגם דוחס דחיסה ראשונית. דחיסה סופית קלה אפשרית אך לא נדרשת.
אני משתמש בחיקוי הסיני שעושה עבודה מעולה, מייתר גם את הצורך ב- WDT ובנוי באיכות גבוהה. מחיר כ-25$
המשמעות שאם דוחסים ללא פיזור אחיד של הקפה מקבלים אזורים דחוסים יותר ודחוסים פחות (מכיוון ומהמטחנה הקפה יוצא בערמה לא אחידה) וזה דבר לא רצוי כי מן הסתם רוצים פיזור אחיד.
היתרונות של טאמפרים אלו:
1. יש להם מעצור לעומק הדחיסה (שנעצר על שפת הפילטר) שניתן לכיוון בגובה, כלומר לאחר כיול אפשר תמיד להגיע לאותה נקודה ולא משנה כלל מה הכוח שאתם מפעילים.
2. שימוש בידית נמוכה (פחות נוחה לדעתי מידית ארוכה) אך זה מקטין את המנוף ואת הסיכוי לדחיסה לא אנכית בגלל הטייה.
מי ששוקל פתרון כזה, אני מציע גם לבדוק את ה-Doser = מפזר קפה שפועל בעקרון דומה, רק שבמקום המשטח השטוח למטה, יש מבנה של 4 כנפונים (המקורי) או שלושה כנפונים (החיקוי) אשר בפעולת סיבוב משולב בדחיסה מפזר את הקפה בצורה מעולה ללא שום גרגיר שנופל החוצה וגם דוחס דחיסה ראשונית. דחיסה סופית קלה אפשרית אך לא נדרשת.
אני משתמש בחיקוי הסיני שעושה עבודה מעולה, מייתר גם את הצורך ב- WDT ובנוי באיכות גבוהה. מחיר כ-25$
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי coffeeavi ב 16/03/2019 17:00, נערך פעם 1 בסך הכל.
- eyals2 (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 451
- הצטרף: אוגוסט 2010
- נתן תודות: 103 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
·מה זה המחיר ההזוי הזהBarDar כתב:זה חיקוי של זה
https://stanthonyind.com/tamps/the-levy
דיברו עליו בפורום מתישהו.
כשאתה מסתכל על המחיר של המקורי, אז המחיר של החיקוי נראה פתאום סביר...
יש גם את זה
https://clockworkespresso.com
שוב במחיר קצת מופקע
מישהו התנסה בכאלה טמפרים ללא ידית? זה נוח?...
לאחרונה
יצא לי להתנסות עם החיקוי הסיני
בעל שלוש כנפיים
לי מאוד נוח,
הקפה יוצא מאוזן דחוס היטב
מודה שיש צורך להתרגל לרעיון ולשיטה
יש קושיי ראשוני בכיוון הגובה או ליתר דיוק העומק
של החלק הדוחס
אם היו שנתות (בזה שהתנסתי בו אין) כמו בגריסה מאנגליה זאת שנקראת PUSH, אני משער שזה היה מקל
אבל לאחר כיוון ראשוני - יש חזרתיות
ומחיר הגיוני
בייחוד ליד הדגמים שהוצגו פה
לסיכום
שווה
בעל שלוש כנפיים
לי מאוד נוח,
הקפה יוצא מאוזן דחוס היטב
מודה שיש צורך להתרגל לרעיון ולשיטה
יש קושיי ראשוני בכיוון הגובה או ליתר דיוק העומק
של החלק הדוחס
אם היו שנתות (בזה שהתנסתי בו אין) כמו בגריסה מאנגליה זאת שנקראת PUSH, אני משער שזה היה מקל
אבל לאחר כיוון ראשוני - יש חזרתיות
ומחיר הגיוני
בייחוד ליד הדגמים שהוצגו פה
לסיכום
שווה
Re: לאחרונה
@itamars2
·
חשבתי על זה...
אבל לדעתי אפשר גם בלי
הרי גודל הסלסילה ידוע. (לרובנו יש שתי סלסילות)
כמות הקפה בגרמים ידועה גם כן
השוניי הנדרש מידי פעם ברמת הטחינה הוא זניח
אז לאחר מספר נסיונות אפשר לדעת מה הגובה הנכון בטמפר
הרי אם נהיה גבוהיים מידי הקפה לא יתהדק
ונמוך מידי הקפה יהודק מידי
ואז
לסמן עם חרט פס (כלי שמשמש את תעשיית המתכת לסמן על ברזל ועולה כמה שקלים)
בסך הכל צריך שני סימונים אחד לכל סלסילה
הדגם שאני עבדתי איתו משנה את הגבוה בקלות בהברגה של הידית והברגה נוספת של החלק שדוחס את הקפה
ללא צורך במפתח אלן
·
חשבתי על זה...
אבל לדעתי אפשר גם בלי
הרי גודל הסלסילה ידוע. (לרובנו יש שתי סלסילות)
כמות הקפה בגרמים ידועה גם כן
השוניי הנדרש מידי פעם ברמת הטחינה הוא זניח
אז לאחר מספר נסיונות אפשר לדעת מה הגובה הנכון בטמפר
הרי אם נהיה גבוהיים מידי הקפה לא יתהדק
ונמוך מידי הקפה יהודק מידי
ואז
לסמן עם חרט פס (כלי שמשמש את תעשיית המתכת לסמן על ברזל ועולה כמה שקלים)
בסך הכל צריך שני סימונים אחד לכל סלסילה
הדגם שאני עבדתי איתו משנה את הגבוה בקלות בהברגה של הידית והברגה נוספת של החלק שדוחס את הקפה
ללא צורך במפתח אלן
- itamars2
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2551
- הצטרף: נובמבר 2011
- מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 329 פעמים
Re: לאחרונה
@urison
לא הבנת למה התכוונת בהתחלה- אני חשבתי שהיות והגובה בדוסר כהר מחושב יהיה יותר קל לעשות את ההתאמה הראשונית.
·לי פחות מענין נושא הגובה- אני שוקל . ולאחר מכן כשמטמפר מרגיש את הגובה עם האצבע בין הטמפר לשפה ומרגיש עם יש הטיה.
הכלי שאבי משתמש בו יותר מעניין אותי מבחינת הפיזור שהיום אני מפזר בדפיקות וזה נראה יותר נוח ואחיד.
לא הבנת למה התכוונת בהתחלה- אני חשבתי שהיות והגובה בדוסר כהר מחושב יהיה יותר קל לעשות את ההתאמה הראשונית.
·לי פחות מענין נושא הגובה- אני שוקל . ולאחר מכן כשמטמפר מרגיש את הגובה עם האצבע בין הטמפר לשפה ומרגיש עם יש הטיה.
הכלי שאבי משתמש בו יותר מעניין אותי מבחינת הפיזור שהיום אני מפזר בדפיקות וזה נראה יותר נוח ואחיד.