אוסקר מקציפה ומוציאה שוט פחות טוב ממה שהיה בעבר

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
tzvielbd (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 333
הצטרף: מאי 2016
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

אוסקר מקציפה ומוציאה שוט פחות טוב ממה שהיה בעבר

נושא שלא נקרא #1 

היי כולם,

לפני כ9 חודשים רכשתי אוסקר מחודשת מאלון בקדמה, הגברת שותה מים מסוננים (שקית רזין) בלבד, ואני מכין בממוצע 3 קפוצינו ביום.

בזמן האחרון, הקפה פחות טעים, אין לי דרך אחרת לתאר זאת, השוט יוצא פחות עם טעם של קפה ויותר עם טעם של מים, והטעמים פחות מלאים.
כמו״ג ההקצפה אחרת, , החלב יוצא הרבה יותר חם והרבה פחות מוקצף כראוי. זה מתחיל יותר ויותר להזכיר לי את ההקפצה שהייתה לי בארוצ׳ינו ל נספרסו, וכבר בתוך כמה שניות הקצף מתחיל לשקוע. זה לא היה המצב.

מטחנה: Isomac grand machino

רעיונות למישהו?

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

  • השקית רזין מרועננת?
  • הקפה אותו קפה באותה דרגת טחינה ומשקל?
  • יש שינויים גם באיכות המים וגם בטעם שרשויות עוברות מסיבה כזו או אחרת מבאר לבאר.
  • הדברים הקלים הם לבדוק רזין, לנקות מטחנה, לשאול את רשות המים אם עשו שינוי באזורך.

tzvielbd (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 333
הצטרף: מאי 2016
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

השקית מרועננת, הוחלפה שבוע שעבר.
הקפה אותו קפה שכבר שתיתי בעבר.

גם אם היה שינוי במים, זה לא משהו שאני יכול לשלוט בו, ולמה זה משפיע על ההקצפה?

omridabbah
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 572
הצטרף: פברואר 2014
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

לדעתי זו השפעה של המזג אוויר ,
גם לי יש אוסקר שלאחרונה הוציאה שוטים דלוחים יותר , הקצפה אני לא יודע כי אני לא מקציף...
אחרי כל הבדיקות שעשיתי ראיתי שהמים מהראש יוצאים בטמפרטורה של כ80 מעלות בקולינג פלאש ומשם רק יורדים.
ישר הבנתי שזו הבעיה והרמתי את הלחץ במכונה על ידי כיוון של הפרשרסטט . מיד המכונה חזרה לתפקד כראוי.

לפי מה שאני זוכר המים בראש החליטה צריכים לצאת בקולינג פלאש בסביבות ה96 מעלות ואחרי מספר שניות לרדת ל92 שמשם מתחילים את החליטה.
כמובן שיש עיניין של טעם אישי ואתה יכול להתחיל את החליטה גם ב90 מעלות.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

אתה עושה בקפלאש?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

tzvielbd (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 333
הצטרף: מאי 2016
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

אני אצטרך שתדברו קצת עברית. אני לעום לא הצלחתי להבין מה זה בא-פלאש.
כן, אני עושה קולינג פלאש ומוריד קצת מים לפני שאני חולט, אבל כאן מסתיימת ההכנה שלי לחליטה.
מה גם, לא שיניתי את דרך הפעולה שלי בזמן האחרון.

מה זה בק-פלאש? @דבוטאנט

omridabbah
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 572
הצטרף: פברואר 2014
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

בק פלאש זו הזרמת מים עם ראש עיוור, כזה שחוסם את מעבר המים ומנקה את ראש החליטה משמנים של קפה.
מומלץ לעשות 2-3 פעמים בסוף כל יום, פשוט מריצים מים לכמה שניות.
מצורף סרטון הסברה, את החומר כדי לשלב פעם בחודשיים שלושה

https://m.

tzvielbd (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 333
הצטרף: מאי 2016
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

@omridabbah
·

אוקי.
אז אני עושה את זה... לא ידעתי שככה קוראים לזה.
אבל אני לא עושה כל יום, אלא פעם בשבוע, חשבתי שזה מספיק.
עם החומר אני עושה פעם בחודשיים בערך

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2046
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

נשמע לי כמו בעיית אבנית שמורידה את הטמפרטורת חליטה => מיצוי נמוך יותר => שוטים דלוחים יותר.
תוריד מים מהראש כשהמכונה חמה בלי ידית ותסתכל על המים, הם אמורים לבעבע חזק למשך כמה שניות.
אםזה לא המצב אצלך אז סיכוי גדול שזאת הבעיה.

בקיצור, תבצע ניקוי אבנית למכונה.

אורניקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 526
הצטרף: ינואר 2016
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

@omridabbah
·

הבחור בסרטון אומר (ומבצע...) ללחוץ על כפתור החליטה למשך 10 שניות עם ראש עיוור.
לדעתי זה זמן ארוך בהרבה מהנדרש ומהמומלץ - כדאי לקצר אותו ל 3-5 שניות ולא יותר.
הפעלה של 10 שניות בראש עיוור יוצרת לחץ גבוה ומיותר בראש ויגרום לבלאי מואץ,
בייחוד אם מבצעים פעמיים או שלוש בסוף כל יום...
אפשר לשמוע אחרי 2-3 שניות שהראש העיוור מלא, ואחרי שניה או שתיים נוצר לחץ מספק
בשביל באק-פלאש. להזרים מים למשך 10 שניות זה לא רק מיותר אלא לטעמי אף גורע ומזיק.
אגב, גם לבצע פעמיים-שלוש בסוף כל יום, למי שמכין קפה פעמיים או שלוש ביום, נשמע לי מעט מוגזם...

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

tzvielbd כתב:השקית מרועננת, הוחלפה שבוע שעבר.
הקפה אותו קפה שכבר שתיתי בעבר.

גם אם היה שינוי במים, זה לא משהו שאני יכול לשלוט בו, ולמה זה משפיע על ההקצפה?
...
·התייחסתי רק לעניין הטעם סביר שזה תופעה חיצונית הנודעת בקורה המים0אולי שווה לקצר את הקולינג פלאש, לשנות פרשוסטט אפשרי אני פחות אוהב את ההתעסקות בזה.

omridabbah
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 572
הצטרף: פברואר 2014
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

מסכים שבאק פלאש של 10 שניות זה יותר מידי , לא שמתי לב שזה מה שהוא אומר שם...
אני כן חושב שבק פלאש ללא חומר צריך לעשות כל יום , אבל כמו כמעט כל דבר בעולם הקפה , יש מי
שיחלוק עלי וזה בסדר גמור כל עוד זה מוציא קפה לטעמו.

ירידת טמפרטורת המים בדוד יכולה גם להיגרם על ידי אבנית , לדעתי זה לא המצב אבל
אין דרך לשלול את זה מבלי לעשות ניקוי אבנית, אז אפשר להתחיל בניקוי אבנית לפני שמשנים את הפרשרסטט ,
אני מזכיר שניקוי אבנית באוסקר זה תהליך לא פשוט שדורש המון סבלנות, מנסיון.

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1214
הצטרף: ינואר 2011
מיקום: ירושלים
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

אולי דווקא הפרסוסטאט עצמו החל לזייף?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

נקודה טובה. באוסקר כשאין שעונים זה יהיה יותר קשה לבדיקה
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

tzvielbd (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 333
הצטרף: מאי 2016
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

אז מה אתם אומרים?
ומה זה פרושסטאט בכלל? @דנוטאנט @danimili

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”