היי כולם,
לפני כ9 חודשים רכשתי אוסקר מחודשת מאלון בקדמה, הגברת שותה מים מסוננים (שקית רזין) בלבד, ואני מכין בממוצע 3 קפוצינו ביום.
בזמן האחרון, הקפה פחות טעים, אין לי דרך אחרת לתאר זאת, השוט יוצא פחות עם טעם של קפה ויותר עם טעם של מים, והטעמים פחות מלאים.
כמו״ג ההקצפה אחרת, , החלב יוצא הרבה יותר חם והרבה פחות מוקצף כראוי. זה מתחיל יותר ויותר להזכיר לי את ההקפצה שהייתה לי בארוצ׳ינו ל נספרסו, וכבר בתוך כמה שניות הקצף מתחיל לשקוע. זה לא היה המצב.
מטחנה: Isomac grand machino
רעיונות למישהו?
אוסקר מקציפה ומוציאה שוט פחות טוב ממה שהיה בעבר
- itamars2
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2551
- הצטרף: נובמבר 2011
- מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 329 פעמים
- השקית רזין מרועננת?
- הקפה אותו קפה באותה דרגת טחינה ומשקל?
- יש שינויים גם באיכות המים וגם בטעם שרשויות עוברות מסיבה כזו או אחרת מבאר לבאר.
- הדברים הקלים הם לבדוק רזין, לנקות מטחנה, לשאול את רשות המים אם עשו שינוי באזורך.
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
- omridabbah
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 572
- הצטרף: פברואר 2014
- נתן תודות: 165 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
לדעתי זו השפעה של המזג אוויר ,
גם לי יש אוסקר שלאחרונה הוציאה שוטים דלוחים יותר , הקצפה אני לא יודע כי אני לא מקציף...
אחרי כל הבדיקות שעשיתי ראיתי שהמים מהראש יוצאים בטמפרטורה של כ80 מעלות בקולינג פלאש ומשם רק יורדים.
ישר הבנתי שזו הבעיה והרמתי את הלחץ במכונה על ידי כיוון של הפרשרסטט . מיד המכונה חזרה לתפקד כראוי.
לפי מה שאני זוכר המים בראש החליטה צריכים לצאת בקולינג פלאש בסביבות ה96 מעלות ואחרי מספר שניות לרדת ל92 שמשם מתחילים את החליטה.
כמובן שיש עיניין של טעם אישי ואתה יכול להתחיל את החליטה גם ב90 מעלות.
גם לי יש אוסקר שלאחרונה הוציאה שוטים דלוחים יותר , הקצפה אני לא יודע כי אני לא מקציף...
אחרי כל הבדיקות שעשיתי ראיתי שהמים מהראש יוצאים בטמפרטורה של כ80 מעלות בקולינג פלאש ומשם רק יורדים.
ישר הבנתי שזו הבעיה והרמתי את הלחץ במכונה על ידי כיוון של הפרשרסטט . מיד המכונה חזרה לתפקד כראוי.
לפי מה שאני זוכר המים בראש החליטה צריכים לצאת בקולינג פלאש בסביבות ה96 מעלות ואחרי מספר שניות לרדת ל92 שמשם מתחילים את החליטה.
כמובן שיש עיניין של טעם אישי ואתה יכול להתחיל את החליטה גם ב90 מעלות.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
- omridabbah
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 572
- הצטרף: פברואר 2014
- נתן תודות: 165 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
@omridabbah
·
הבחור בסרטון אומר (ומבצע...) ללחוץ על כפתור החליטה למשך 10 שניות עם ראש עיוור.
לדעתי זה זמן ארוך בהרבה מהנדרש ומהמומלץ - כדאי לקצר אותו ל 3-5 שניות ולא יותר.
הפעלה של 10 שניות בראש עיוור יוצרת לחץ גבוה ומיותר בראש ויגרום לבלאי מואץ,
בייחוד אם מבצעים פעמיים או שלוש בסוף כל יום...
אפשר לשמוע אחרי 2-3 שניות שהראש העיוור מלא, ואחרי שניה או שתיים נוצר לחץ מספק
בשביל באק-פלאש. להזרים מים למשך 10 שניות זה לא רק מיותר אלא לטעמי אף גורע ומזיק.
אגב, גם לבצע פעמיים-שלוש בסוף כל יום, למי שמכין קפה פעמיים או שלוש ביום, נשמע לי מעט מוגזם...
·
הבחור בסרטון אומר (ומבצע...) ללחוץ על כפתור החליטה למשך 10 שניות עם ראש עיוור.
לדעתי זה זמן ארוך בהרבה מהנדרש ומהמומלץ - כדאי לקצר אותו ל 3-5 שניות ולא יותר.
הפעלה של 10 שניות בראש עיוור יוצרת לחץ גבוה ומיותר בראש ויגרום לבלאי מואץ,
בייחוד אם מבצעים פעמיים או שלוש בסוף כל יום...
אפשר לשמוע אחרי 2-3 שניות שהראש העיוור מלא, ואחרי שניה או שתיים נוצר לחץ מספק
בשביל באק-פלאש. להזרים מים למשך 10 שניות זה לא רק מיותר אלא לטעמי אף גורע ומזיק.
אגב, גם לבצע פעמיים-שלוש בסוף כל יום, למי שמכין קפה פעמיים או שלוש ביום, נשמע לי מעט מוגזם...
- itamars2
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2551
- הצטרף: נובמבר 2011
- מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 329 פעמים
·התייחסתי רק לעניין הטעם סביר שזה תופעה חיצונית הנודעת בקורה המים0אולי שווה לקצר את הקולינג פלאש, לשנות פרשוסטט אפשרי אני פחות אוהב את ההתעסקות בזה.tzvielbd כתב:השקית מרועננת, הוחלפה שבוע שעבר.
הקפה אותו קפה שכבר שתיתי בעבר.
גם אם היה שינוי במים, זה לא משהו שאני יכול לשלוט בו, ולמה זה משפיע על ההקצפה?...
- omridabbah
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 572
- הצטרף: פברואר 2014
- נתן תודות: 165 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
מסכים שבאק פלאש של 10 שניות זה יותר מידי , לא שמתי לב שזה מה שהוא אומר שם...
אני כן חושב שבק פלאש ללא חומר צריך לעשות כל יום , אבל כמו כמעט כל דבר בעולם הקפה , יש מי
שיחלוק עלי וזה בסדר גמור כל עוד זה מוציא קפה לטעמו.
ירידת טמפרטורת המים בדוד יכולה גם להיגרם על ידי אבנית , לדעתי זה לא המצב אבל
אין דרך לשלול את זה מבלי לעשות ניקוי אבנית, אז אפשר להתחיל בניקוי אבנית לפני שמשנים את הפרשרסטט ,
אני מזכיר שניקוי אבנית באוסקר זה תהליך לא פשוט שדורש המון סבלנות, מנסיון.
אני כן חושב שבק פלאש ללא חומר צריך לעשות כל יום , אבל כמו כמעט כל דבר בעולם הקפה , יש מי
שיחלוק עלי וזה בסדר גמור כל עוד זה מוציא קפה לטעמו.
ירידת טמפרטורת המים בדוד יכולה גם להיגרם על ידי אבנית , לדעתי זה לא המצב אבל
אין דרך לשלול את זה מבלי לעשות ניקוי אבנית, אז אפשר להתחיל בניקוי אבנית לפני שמשנים את הפרשרסטט ,
אני מזכיר שניקוי אבנית באוסקר זה תהליך לא פשוט שדורש המון סבלנות, מנסיון.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים