מישהו יודע לתת טיפ איך ללחוץ עם הטמפר?
לפעמים אני לוחץ חזק מדי, ופשוט הקפה לא יוצא מהראש...
הצילו!
תודה
טמפר - מורה נבוכים
- omridabbah
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 572
- הצטרף: פברואר 2014
- נתן תודות: 165 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
Re: טמפר - מורה נבוכים
@Omriargov
·
יש מלא סירטונים.
תחפש how to tamp coffee
אם לא יוצא קפה זה בסבירות גבוהה כמות גדולה או טחינה דקה מידיי ולא לחץ של הטמפר.
·
יש מלא סירטונים.
תחפש how to tamp coffee
אם לא יוצא קפה זה בסבירות גבוהה כמות גדולה או טחינה דקה מידיי ולא לחץ של הטמפר.
- TsurTriger
- כתב צילום
- הודעות: 2096
- הצטרף: נובמבר 2010
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 182 פעמים
- קיבל תודות: 300 פעמים
Re: טמפר - מורה נבוכים
·Omriargov כתב:מישהו יודע לתת טיפ איך ללחוץ עם הטמפר?
לפעמים אני לוחץ חזק מדי, ופשוט הקפה לא יוצא מהראש...
הצילו!
תודה...
אין שום סיכוי שאתה לוחץ חזק מדי שזה גורם לחנק של המכונה.
זו שטות גרידא (שצצה כל כמה זמן).
אין אחד שיכול לבצע טימפור שמגיע ללחצים שהראש מפעיל על הקפה.
בזמנו עשיתי חישוב גס כמה "כוח" הלחץ של מכונת הקפה מפעילה על העוגיה, יצא אם אני זוכר נכון כוח השווה לכוח המקביל למסה של כ200 ק"ג. לא נראה לי שאתה מסוגל להפעיל כוח כזה ביד
ולכן יש טמפור חלש מדי, אין דבר כזה טמפור חזק מדי.
טמפור נועד ליישר את הקפה, להוציא אוויר מיותר ולהדק אותו כדי שהעוגיה לא תפרץ בזמן החליטה. טמפור לא פרופורציונלי כן יכול לגרום למשהו אחר שזה שבירת העוגיה ואז יש פריצה. זה לא בגלל טמפור חזק מדי, זה בגלל טמפור לא נכון.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- TsurTriger
- כתב צילום
- הודעות: 2096
- הצטרף: נובמבר 2010
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 182 פעמים
- קיבל תודות: 300 פעמים
·omridabbah כתב:קשה מאוד לשחזר פעולת טמפר , ולכן ההמלצה היא פשוט ללחוץ הכי חזק ולשחק עם עובי הטחינה.
זו הדרך הכי ריאלית כדי להוריד כמעט לחלוטין פרמטר משתנה אחד ( חוזק הדחיסה )...
אין דבר כזה חוזק טמפור כפרמטר.
יש טמפור שמונע פריצה וזהו.
אין לו כל השפעה.
כל מה שנועד הטמפור לעשות, כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, זה ליישר את הקפה להוציא אוויר (לדחוס אותו טיפה) ולמנוע פריצה של העוגיה.
כל השאר, מהניסיון שלי זה בגדר אגדות אורבניות.
הבעיה מתחילה כאשר הטמפור חלש מדי והעוגיה נפרצת. ובגלל זה אומרים, ככלל אצבע, "טמפר חזק".
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- omridabbah
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 572
- הצטרף: פברואר 2014
- נתן תודות: 165 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
@Omriargov
·
רצוי כמה טיפות ואז זרימה.
טיפטוף 10 שניות זה לא אידאלי לטעמי. טעים לך? אם כן אז סבבה, אם לא תשנה.
1. פנק אותנו בסרט ואז נראה
2. נסה לטחון ממש מעט גס יותר ותראה איך זה משפיע על הזרימה. איזה מטחנה יש לך ואיזה מכונה?
3. הכל בהנחה שאתה שומר על כמות קפה קבועה כל שוט ומשנה רק את הטחינה.
4. אם המטחנה שלך עם קליקים (לא סטפלס) וקליק אחת גס יותר נותן זרימה מהירה מידיי, ניתן לשחק עם כמות הקפה.
בהצלחה.
·
רצוי כמה טיפות ואז זרימה.
טיפטוף 10 שניות זה לא אידאלי לטעמי. טעים לך? אם כן אז סבבה, אם לא תשנה.
1. פנק אותנו בסרט ואז נראה
2. נסה לטחון ממש מעט גס יותר ותראה איך זה משפיע על הזרימה. איזה מטחנה יש לך ואיזה מכונה?
3. הכל בהנחה שאתה שומר על כמות קפה קבועה כל שוט ומשנה רק את הטחינה.
4. אם המטחנה שלך עם קליקים (לא סטפלס) וקליק אחת גס יותר נותן זרימה מהירה מידיי, ניתן לשחק עם כמות הקפה.
בהצלחה.
@YanivT72
·
יש לי מטחנה ISOMAC ומכונת LELIT 41. המטחנה היא מטחנת קליקים.
האמת היא שאני לא מודד במדויק את הקפה, אלא עובד לפני הכף שניתנה לי יחד עם המכונה. כיילתי את עצמי עם משקל לפני כמה ימים ומאז מנסה לשמור על אותה רמה.
האמת שהקפה טעים.. אבל אולי אפשר להוציא ממנו יותר. אני שותה לרוב קפוצינו..
אני אבדוק מחר קליק אחד פחות ואצלם סרטון.
·
יש לי מטחנה ISOMAC ומכונת LELIT 41. המטחנה היא מטחנת קליקים.
האמת היא שאני לא מודד במדויק את הקפה, אלא עובד לפני הכף שניתנה לי יחד עם המכונה. כיילתי את עצמי עם משקל לפני כמה ימים ומאז מנסה לשמור על אותה רמה.
האמת שהקפה טעים.. אבל אולי אפשר להוציא ממנו יותר. אני שותה לרוב קפוצינו..
אני אבדוק מחר קליק אחד פחות ואצלם סרטון.
- itamars2
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2551
- הצטרף: נובמבר 2011
- מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 329 פעמים
@Omriargov
·אני ממליץ כן לשקול,
אחרת אתה משחק עם כמה פרמטרים במקביל וגם לא תלמד מזה יותר מדי וגם החזרתיות תהיה בתחת.
לא יודע מה גודל הפורטפילטר אצלך ברוב המכונות בסלסלה כפולה זה 17-18 גרם לתוצאה טובה בכפול.
תנסה לקחת משקל מסוים-לכייל את המטחנה-->לטחון דק שהמכונה נחנקת-->לעלות כמה קליקים-->לבדוק את התזמון ומשקל השוט.
ראש נייקד יתן לך יותר אינדיקציות למה קורה בתוך העוגייה בזמן החליטה.
אם אתה אותו אחד שהעלה כאן בפורום תמונה של פורטפילטר גמור הוא מועמד מצוין לפגוש דיסק חיתוך ולהפוך לנייקד.
·אני ממליץ כן לשקול,
אחרת אתה משחק עם כמה פרמטרים במקביל וגם לא תלמד מזה יותר מדי וגם החזרתיות תהיה בתחת.
לא יודע מה גודל הפורטפילטר אצלך ברוב המכונות בסלסלה כפולה זה 17-18 גרם לתוצאה טובה בכפול.
תנסה לקחת משקל מסוים-לכייל את המטחנה-->לטחון דק שהמכונה נחנקת-->לעלות כמה קליקים-->לבדוק את התזמון ומשקל השוט.
ראש נייקד יתן לך יותר אינדיקציות למה קורה בתוך העוגייה בזמן החליטה.
אם אתה אותו אחד שהעלה כאן בפורום תמונה של פורטפילטר גמור הוא מועמד מצוין לפגוש דיסק חיתוך ולהפוך לנייקד.
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
- The-Fox
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
הזרימה נראית לי בסדר, השאלה כמה גרם אספרסו יצא מהחליטה הזאת (אם אתה כבר שוקל) ?
אני מכוון ליחס של 1:2, כלומר אם השתמשתי ב 15 גרם קפה טחון, אני מנסה לקבל כ 30 גרם אספרסו (לא בכל מחיר כמובן, אם הבלונד מגיע מוקדם מהצפוי אז אני עוצר).
וכמובן, איך הטעם ?
ד"א, איך אתה שוקל את הקפה (סטיה של 1 גרם זה לא מעט)?
הדרך הנכונה ביותר היא לשקול את הפורפילטר עם משקל בדיוק של 0.1 גרם (1 גרם בסדר אבל פחות אידיאלי), לעשות טרה, לטחון לתוך הידית ואז להוריד/להוסיף קפה עד שמגיעים לכמות הרצויה.
בשלב הזה אני עושה WDT, דוחס וחולט.
אני מכוון ליחס של 1:2, כלומר אם השתמשתי ב 15 גרם קפה טחון, אני מנסה לקבל כ 30 גרם אספרסו (לא בכל מחיר כמובן, אם הבלונד מגיע מוקדם מהצפוי אז אני עוצר).
וכמובן, איך הטעם ?
ד"א, איך אתה שוקל את הקפה (סטיה של 1 גרם זה לא מעט)?
הדרך הנכונה ביותר היא לשקול את הפורפילטר עם משקל בדיוק של 0.1 גרם (1 גרם בסדר אבל פחות אידיאלי), לעשות טרה, לטחון לתוך הידית ואז להוריד/להוסיף קפה עד שמגיעים לכמות הרצויה.
בשלב הזה אני עושה WDT, דוחס וחולט.