טמפר - מורה נבוכים

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
Omriargov (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 16
הצטרף: פברואר 2017
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

טמפר - מורה נבוכים

נושא שלא נקרא #1 

מישהו יודע לתת טיפ איך ללחוץ עם הטמפר?
לפעמים אני לוחץ חזק מדי, ופשוט הקפה לא יוצא מהראש...

הצילו!

תודה :)

omridabbah
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 572
הצטרף: פברואר 2014
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

קשה מאוד לשחזר פעולת טמפר , ולכן ההמלצה היא פשוט ללחוץ הכי חזק ולשחק עם עובי הטחינה.
זו הדרך הכי ריאלית כדי להוריד כמעט לחלוטין פרמטר משתנה אחד ( חוזק הדחיסה )

YanivT72
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 252
הצטרף: אפריל 2016
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 50 פעמים

Re: טמפר - מורה נבוכים

נושא שלא נקרא #3 

@Omriargov
·
יש מלא סירטונים.
תחפש how to tamp coffee
אם לא יוצא קפה זה בסבירות גבוהה כמות גדולה או טחינה דקה מידיי ולא לחץ של הטמפר.

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 2096
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: ישראל
נתן תודות: 182 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

Re: טמפר - מורה נבוכים

נושא שלא נקרא #4 

Omriargov כתב:מישהו יודע לתת טיפ איך ללחוץ עם הטמפר?
לפעמים אני לוחץ חזק מדי, ופשוט הקפה לא יוצא מהראש...

הצילו!

תודה :)
...
·
אין שום סיכוי שאתה לוחץ חזק מדי שזה גורם לחנק של המכונה.
זו שטות גרידא (שצצה כל כמה זמן).
אין אחד שיכול לבצע טימפור שמגיע ללחצים שהראש מפעיל על הקפה.
בזמנו עשיתי חישוב גס כמה "כוח" הלחץ של מכונת הקפה מפעילה על העוגיה, יצא אם אני זוכר נכון כוח השווה לכוח המקביל למסה של כ200 ק"ג. לא נראה לי שאתה מסוגל להפעיל כוח כזה ביד :)

ולכן יש טמפור חלש מדי, אין דבר כזה טמפור חזק מדי.
טמפור נועד ליישר את הקפה, להוציא אוויר מיותר ולהדק אותו כדי שהעוגיה לא תפרץ בזמן החליטה. טמפור לא פרופורציונלי כן יכול לגרום למשהו אחר שזה שבירת העוגיה ואז יש פריצה. זה לא בגלל טמפור חזק מדי, זה בגלל טמפור לא נכון.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 2096
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: ישראל
נתן תודות: 182 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

omridabbah כתב:קשה מאוד לשחזר פעולת טמפר , ולכן ההמלצה היא פשוט ללחוץ הכי חזק ולשחק עם עובי הטחינה.
זו הדרך הכי ריאלית כדי להוריד כמעט לחלוטין פרמטר משתנה אחד ( חוזק הדחיסה )
...
·
אין דבר כזה חוזק טמפור כפרמטר.
יש טמפור שמונע פריצה וזהו.
אין לו כל השפעה.
כל מה שנועד הטמפור לעשות, כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, זה ליישר את הקפה להוציא אוויר (לדחוס אותו טיפה) ולמנוע פריצה של העוגיה.
כל השאר, מהניסיון שלי זה בגדר אגדות אורבניות.

הבעיה מתחילה כאשר הטמפור חלש מדי והעוגיה נפרצת. ובגלל זה אומרים, ככלל אצבע, "טמפר חזק".
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

omridabbah
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 572
הצטרף: פברואר 2014
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

מסכים איתך לחלוטין , ולכן אני ממליץ לדחוס הכי חזק כי אז אתה לא מתעסק עם השאלה האם טימפרתי חלש מידי,
בין אם הפעלת , ואני סתם זורק מספרים , 30 קילו או 40 קילו לא אמור להיות הבדל מהסיבה הנכונה מאוד שאתה ציינת.

אבל אם הפעלת רק 5 קילו ( שוב סתם מספר ) אתה עלול להגיע לדחיסה חלשה מידי ולפריצה של העוגיה.

Omriargov (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 16
הצטרף: פברואר 2017
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #7 

הקשבתי לעצתכם - ואכן הקפה עכשיו יוצא יותר טוב.

מהו פרק הזמן המקסימלי שבוא צריך לצאת קפה רציף מהראש?
אם קיים טפטוף למשך 5-10 שניות ורק לאחר מכן זרם יציב - אומר שאני צריך לרדת קליק לטחינה גסה יותר?

YanivT72
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 252
הצטרף: אפריל 2016
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 50 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

@Omriargov
·
רצוי כמה טיפות ואז זרימה.
טיפטוף 10 שניות זה לא אידאלי לטעמי. טעים לך? אם כן אז סבבה, אם לא תשנה.

1. פנק אותנו בסרט ואז נראה
2. נסה לטחון ממש מעט גס יותר ותראה איך זה משפיע על הזרימה. איזה מטחנה יש לך ואיזה מכונה?
3. הכל בהנחה שאתה שומר על כמות קפה קבועה כל שוט ומשנה רק את הטחינה.
4. אם המטחנה שלך עם קליקים (לא סטפלס) וקליק אחת גס יותר נותן זרימה מהירה מידיי, ניתן לשחק עם כמות הקפה.

בהצלחה.

Omriargov (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 16
הצטרף: פברואר 2017
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #9 

@YanivT72
·
יש לי מטחנה ISOMAC ומכונת LELIT 41. המטחנה היא מטחנת קליקים.
האמת היא שאני לא מודד במדויק את הקפה, אלא עובד לפני הכף שניתנה לי יחד עם המכונה. כיילתי את עצמי עם משקל לפני כמה ימים ומאז מנסה לשמור על אותה רמה.

האמת שהקפה טעים.. אבל אולי אפשר להוציא ממנו יותר. אני שותה לרוב קפוצינו..

אני אבדוק מחר קליק אחד פחות ואצלם סרטון.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

@Omriargov
·אני ממליץ כן לשקול,

אחרת אתה משחק עם כמה פרמטרים במקביל וגם לא תלמד מזה יותר מדי וגם החזרתיות תהיה בתחת.

לא יודע מה גודל הפורטפילטר אצלך ברוב המכונות בסלסלה כפולה זה 17-18 גרם לתוצאה טובה בכפול.

תנסה לקחת משקל מסוים-לכייל את המטחנה-->לטחון דק שהמכונה נחנקת-->לעלות כמה קליקים-->לבדוק את התזמון ומשקל השוט.

ראש נייקד יתן לך יותר אינדיקציות למה קורה בתוך העוגייה בזמן החליטה.

אם אתה אותו אחד שהעלה כאן בפורום תמונה של פורטפילטר גמור הוא מועמד מצוין לפגוש דיסק חיתוך ולהפוך לנייקד.

Omriargov (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 16
הצטרף: פברואר 2017
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #11 

אז ככה...
שקלתי שוב את הקפה . 18 גרם.
הרמתי ב-2 קליקים את רמת הטחינה (גס יותר).
כאשר הרמתי בקליק אחד, המכונה עדיין נתקעה ולא יצא קפה..

יש סטייה של בטח +- גרם בכמות הקפה בגלל שחלק נשפך וכו'...

אני מצרף סרטון.




מה אתם אומרים?

zvibl
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 648
הצטרף: מאי 2013
מיקום: אזור השרון
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

18 גרם קצת הרבה לכוס אחת . רצוי פורטפילטר בודד
קצת מהיר מדי ,לטחון טיפה יותר עדין

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2046
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

הזרימה נראית לי בסדר, השאלה כמה גרם אספרסו יצא מהחליטה הזאת (אם אתה כבר שוקל) ?
אני מכוון ליחס של 1:2, כלומר אם השתמשתי ב 15 גרם קפה טחון, אני מנסה לקבל כ 30 גרם אספרסו (לא בכל מחיר כמובן, אם הבלונד מגיע מוקדם מהצפוי אז אני עוצר).
וכמובן, איך הטעם ?

ד"א, איך אתה שוקל את הקפה (סטיה של 1 גרם זה לא מעט)?
הדרך הנכונה ביותר היא לשקול את הפורפילטר עם משקל בדיוק של 0.1 גרם (1 גרם בסדר אבל פחות אידיאלי), לעשות טרה, לטחון לתוך הידית ואז להוריד/להוסיף קפה עד שמגיעים לכמות הרצויה.
בשלב הזה אני עושה WDT, דוחס וחולט.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”