שלום רב
רציתי להתייעץ בנוגע למצב מסוים שאין לי אליו פתרון:
אני שותה כל בוקר אספרסו רגיל ואחה"צ אספרסו נטול, כך כל יום (נכון לעכשיו בנספרסו).
ברשותי מכונה ידנית סבירה (לא משנה כרגע איזה סוג), ומקינטה. אין לי מטחנה.
השאלה- כיצד עושים הפרדה מוחלטת בין הרגיל לנטול במכונה+מטחנה?
נניח ואקנה מטחנה:
פתרון 1 - אצטרך לשים בבוקר כמות פולים מדויקת לאספרסו אחד רגיל (סינגל דוסינג), ואחה"צ כמות מדויקת לאספרסו אחד נטול .אני מניח שהקפה הנטול יצא מעורבב עם קצת קפה רגיל, גם אחרי טחינה מקדימה לפח. וזה גם בזבוז של קפה.
פתרון 2 - אטחן מראש כמות של נטול "נקי" ואשים בצד למנה אחת כל יום, אבל אז בעצם אשתה קפה ישן.
האם זה מה שעושה מי ששותה פעם רגיל ופעם נטול ואין ברירה? או שיש פתרון שאיני מכיר להפרדה מוחלטת ביניהם?
החלפת סוגי קפה במכונה
- The-Fox
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
סתם מתוך סקרנות, מה הסיבה לשתיית קפה נטול קפאין אחה"צ?
אני מניח שאתה מנסה להמנע מהשפעות הקפאין שיכולות להשפיע גם כמה שעות אחרי, השאלה אם אתה מרגיש הבדל?
באופן אישי אני משתדל להמנע משתיית קפה לאחר 18:00-18:30, לא יודע להגיד אם זה באמת משפיע על השינה (קושי להרדם, איכות שינה וכו).
סתם לידע כללי: באספרסו יש פחות קפאין מקפה נמס בניגוד למה שחושבים.
אני מניח שאתה מנסה להמנע מהשפעות הקפאין שיכולות להשפיע גם כמה שעות אחרי, השאלה אם אתה מרגיש הבדל?
באופן אישי אני משתדל להמנע משתיית קפה לאחר 18:00-18:30, לא יודע להגיד אם זה באמת משפיע על השינה (קושי להרדם, איכות שינה וכו).
סתם לידע כללי: באספרסו יש פחות קפאין מקפה נמס בניגוד למה שחושבים.
- itamars2
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2551
- הצטרף: נובמבר 2011
- מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 329 פעמים
@The-Fox
·פי מה שאני יודע ההשפעה של קפאין היא כחמש שעות -עירור של ממש כשעה וכל השאר פשוט תדפוק לך את איכות השינה.
·פי מה שאני יודע ההשפעה של קפאין היא כחמש שעות -עירור של ממש כשעה וכל השאר פשוט תדפוק לך את איכות השינה.
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
- The-Fox
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
@אהה-רון, אני מניח שמה שכתבת היה מופנה אל פותח השרור: @relbenrey ולא אליי.
לעניין הטחינה, לנסות לטחון שני סוגי פולים ביום אחד עם אותה מטחנה זה כאב ראש.
מעבר לעניין האגירה שעוד ניתן לפתור/למזער עם מטחנה עם אגירה נמוכה ו/או בזבוז של קפה, את ההבדלים בטחינה יהיה קשה לפתור וברוב המקרים ההבדלים ברמות הטחינה ידרשו כיוונון מחדש וזה לא מומלץ.
הפתרון הפשוט והקל אך היקר הוא להחזיק שתי מטחנות, אחת לכל סוג.
לעניין הטחינה, לנסות לטחון שני סוגי פולים ביום אחד עם אותה מטחנה זה כאב ראש.
מעבר לעניין האגירה שעוד ניתן לפתור/למזער עם מטחנה עם אגירה נמוכה ו/או בזבוז של קפה, את ההבדלים בטחינה יהיה קשה לפתור וברוב המקרים ההבדלים ברמות הטחינה ידרשו כיוונון מחדש וזה לא מומלץ.
הפתרון הפשוט והקל אך היקר הוא להחזיק שתי מטחנות, אחת לכל סוג.