שאלה לבעלי מכונות DB : זמן חימום לדוד של הקיטור

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
JUD_2016 (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 2
הצטרף: מרץ 2016
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שאלה לבעלי מכונות DB : זמן חימום לדוד של הקיטור

נושא שלא נקרא #1 

התחדשתי לא מזמן בקוויקמיל QM67.
שמתי לב שהדוד של הקיטור מתחמם מהר מאד ומוכן לפעולה תוך 3 דקות.
הקיטור מתקבל חזק ויבש לגמרי.
מצאתי שזה מאפשר להכין בספונטניות קפוצ'ינו, ובעיקר מלהיט פחות את המכונה וסביבתה.
האם אני מפספסת פה משהו?
איך אתם נוהגים?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

למה לא?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

avramm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 392
הצטרף: פברואר 2008
מיקום: תל-אביב
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

Re: שאלה לבעלי מכונות DB : זמן חימום לדוד של הקיטור

נושא שלא נקרא #3 

@JUD_2016
·
JUD אני מצטער שישר על ההתחלה נתקלת בתגובה "רעה" בדרך כלל האנשים בפורום הרבה יותר נחמדים וששים לעזור.
אז שזה לא ירתיע אותך....

לעצם העניין ... אין לי מכונה כזו, שלי היא מחליף חום ולוקח מינימום 20 דקות...

אז תתחדשי ושיהיה בהצלחה והעיקר הבריאות...
Artificial Intelligence is better then NONE...

JUD_2016 (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 2
הצטרף: מרץ 2016
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #4 

2 עובדות ברורות: 1. אני לא בוט 2. השאלה שלי אולי טיפשית אבל אמיתית. לא התנסחתי טוב. מנסה שוב:

א. תסריט קפה ראשון בבוקר: מחממים את דוד החליטה לפחות חצי שעה כדת וכדין. האם כדאי/צריך לחמם גם את דוד הקיטור למשך אותו זמן?
כישורי ההקצפה שלי עדיין די מפוקפקים, לא ניתן להבחין (בינתיים?) בהבדל בביצועים בין התוצאה אחרי 3 דקות חימום לבין אחרי שעתיים בסטנד בי.

ב. תסריט המון אורחים: דוד החליטה בסטנד בי במשך שעות, האם כדאי להדליק ולכבות את דוד הקיטור לדקות בודדות כל פעם? מזיק למכונה? לתוצאה בכוס?

כל החפירה הזאת באה כי כל שיעורי הבית שעשיתי לפני הקנייה (קראתי פה בעניין הרבה זמן) לא הכינו אותי לכמות החום הגדולה שהמכונה מפיצה במטבח.

avramm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 392
הצטרף: פברואר 2008
מיקום: תל-אביב
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

עד כמה שאני זוכר יש לך שעון המודד את הלחץ בדוודים. אין צורך לחמם מעבר ל1.2 באר את דוד ההקצפה. אם זה לוקח רק 3 דקות אז אפשר להשאיר אותו מכובה כל הזמן ורק להדליק כשמכינים קפה. כך יחמם פחות את המטבח. כישורי הקצפה יבואו עם הזמן. יש בפורום גם הדרכה בנושא.

אגב מנסיון כשיש "המון אורחים" זה עונש שלא כתוב בתורה לעמוד ולהכין לכולם קפה. אני אומר שיש קפה שחור וזהו...

תתחדשי ... מכונה מעולה... מה עלותה
Artificial Intelligence is better then NONE...

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

@JUD_2016
·הרבה יותר טוב ונראה הרבה פחות מוזר.


א. תסריט קפה ראשון בבוקר: מחממים את דוד החליטה לפחות חצי שעה כדת וכדין. האם כדאי/צריך לחמם גם את דוד הקיטור למשך אותו זמן?
כישורי ההקצפה שלי עדיין די מפוקפקים, לא ניתן להבחין (בינתיים?) בהבדל בביצועים בין התוצאה אחרי 3 דקות חימום לבין אחרי שעתיים בסטנד בי. אם אתה לא רואה הבדל כנראה שאין-לפחות לכמות שאתה מכין בבוקר.

ב. תסריט המון אורחים: דוד החליטה בסטנד בי במשך שעות, האם כדאי להדליק ולכבות את דוד הקיטור לדקות בודדות כל פעם? מזיק למכונה? לתוצאה בכוס? אם דוד ההקצפה מתחמם מהר לא רואה סיבה להשאיר קבוע סתם מחמם.

כל החפירה הזאת באה כי כל שיעורי הבית שעשיתי לפני הקנייה (קראתי פה בעניין הרבה זמן) לא הכינו אותי לכמות החום הגדולה שהמכונה מפיצה במטבח. 2 גופי חימום אני משער ששניהם חזקים=הרבה חום. לדעתי גם ההשארה בסטנדביי שעות מיותר ובקיץ גם מעיקה. כמה כוסות קפה אנשים שותים ברצף? סיימת סבב כבה ותדליק מחדש עוד שעה שעתיים.

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2374
הצטרף: דצמבר 2004
מיקום: הוד השרון
נתן תודות: 157 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

הסיבה לחימום הארוך של המכונה, היא לא לטובת הדוד. גם במחליף חום, בטח מגיע לטמפרטורה תוך פחות מ 5 דקות.
החימום להבנתי הוא לטובת החימום של הראש, הפורטפילר (שאפשר גם להזרים דרכו מים לחימום) וכדומה.
האם לטוב העניין ו/או שמירת הטמפרטורה צריך ששני הדוודים ב DB יעבדו ? נראה לי שלא..אבל לא מכיר את המכונות הללו.
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

katzer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 263
הצטרף: יולי 2006
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

יש לי מקינטה של 18 כוסות שאני שומר לביקור של יותר מ-4 אורחים. מספיק טוב.
(מה גם שהדוד בלה פבוני שלי קטן)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”