בעיה מוזרה בכיול Compak k3

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
Clockwork_Orange (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 320
הצטרף: מאי 2013
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

בעיה מוזרה בכיול Compak k3

נושא שלא נקרא #1 

קניתי את המטחנה הנ"ל השבוע, ושמתי לב שאני לא מצליח להגיע לרמת טחינה דקה מספיק עבור הכנת אספרסו באוסקר, כשאני מנסה להקטין כדי להגיע אליה, אני מתחיל לשמוע שריקה חלשה שכנראה מציינת מגע של הלהבים, כלומר את נקודת האפס.

אציין שזו פעם ראשונה שאני מתעסק עם מטחנת קפה ומכונה ידנית, אז למקרה שאני מפספס משהו, אולי עדיף גם שאפרט על התהליך: את הקפה בסלסלה אני ממלא עד שנוצרת גבעה, ואז אני 'מיישר' אותה עם סכין, אח"כ אני מבצע את ה-Tamping ולפני ההכנה אני עושה cooling flush. בזמן החליטה הקפה מתחיל לזרום לאט, ואח"כ מהר מאוד.

nadavmm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 614
הצטרף: ספטמבר 2010
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

שריקה חלשה לא מציינת מגע של הלהבים.

נקישות של מתכת מציינות זאת.

יש סרטים ביוטיוב שאפשר לשמוע זאת - תחפש

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

Re: בעיה מוזרה בכיול Compak k3

נושא שלא נקרא #3 

@Clockwork_Orange
·

תטחן גס יותר. לאוסקר אין OPV שמגביל את הלחץ, אז:
אם זה מהר מההתחלה - בעיה של פיזור או דחיסה או שהטחינה גסה מדי או שהקפה ישן.
אם זה מתחיל טוב - תטחן גס יותר. יש מצב שבהתחלה הלחץ נבנה, ואז הוא טס ללחץ מטורף שפורץ את הקפה. אינדיקציה נוספת לקפה שטחון דק מדי, זה קפה שמתפורר ביציאה מהידית או שאריות מיצוי קפה בתוך הסלסילה (במצב תקין היא תשאר נקיה אחרי שהעוגיה יוצאת)

Clockwork_Orange (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 320
הצטרף: מאי 2013
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

נדב: זה נשמע קצת כמו חריקה אקראית של מתכת, זה פשוט קורה בתדירות נמוכה, אז אולי בגלל זה זה יחסית שקט.

ozeltzex: יש לי OPV, קניתי מ-Elektros וסימנתי שיתקינו את זה (ביחד עם sirai pressurestat).
זה גם לא ממש לחץ של פריצה, אחרי זרימה איטית ראשונית, זה פשוט יוצא מהר מאד אבל אחיד, סה"כ לוקח 20-21 שניות לשוט. כמו כן, העוגייה לרוב יוצאת חלק, אבל לפעמים נשאר גוש קטן.

בכל מקרה אנסה דרגת טחינה גסה יותר.

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

@Clockwork_Orange
·

אם זה יוצא מסודר אבל מהר, אז תנסה טחינה דקה יותר.
עוד אפשרות היא שאתה חולט בטמפ' לא טובה.

אם זה חמוץ מדי, תעשה פחות קולינג פלאש, אם זה מריר מדי, תעשה יותר. טמפ' לא טובה תגרום לבלונד מהיר וטעם קיצוני ולא מאוזן.

zaguri1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 208
הצטרף: יוני 2007
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

בעיקרון במטחנה הזאת (וכנראה גם באחרות) נקודת העבודה היא כאשר יש קפה תמיד בהופר,
במקרה כזה הקפה שנטחן ילחץ באופן אחיד את הסכין העליונה וייצב אותה באופן מקביל לסכין התחתונה.
כשמריצים את המטחנה ללא קפה הסכין העליונה לעיתים נוגעת בצד אחד של הסכין התחתונה וזה מה שאתה שומע.

מה שאני רוצה להגיד זה שאפשר לטחון יותר דק מהנקודה שאתה מתחיל לשמוע שריקה וזה בהנחה ויש קפה במטחנה (אני מבין שזה קצת לא אפשרי במידה ואתה רוצה לטחון כמות קבועה מראש).
מבדיקה שלי, עם סכינים ישנות שהוצאתי מהמטחנה, בעיקר בגלל שמדובר בסכינים שטוחות עם חזית שטוחה לחלוטין בין הסכינים אז גם במקרה של נגיעה בין הסכינים אין באמת הרס של הסכינים, מה שכן, אני לא יודע להגיד כמה זה בריא שיהיה מגע בין סכינים במהירות גבוהה.

ברוב סוגי הקפה אצלי אני לא מגיע למצב של נגיעה בכלל, אז יתכן שהקפה שלך באמת לא טרי (למרות שיש זנים שאני באמת צריך לטחון מעבר לנקודה של השריקה).

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 976
הצטרף: יוני 2010
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

זו בעיה מוכרת ב-K3, שהיתה גם לי ואני מניח לעוד הרבה אחרים
יש בורג שמהווה מנגנון הגנה על מנת שהסכינים לא יגיעו קרוב מידי אחת לשניה, לפעמים K3 מגיעה במצב כזה שלמעשה הבורג מונע טחינה דקה.
זה מאוד קל לפרק את הבורג הזה, לסובב את המטחנה עד רמת הטחינה הדקה ביותר (מרגישים שהסכינים נוגעות), ואז לסובב איזה חצי סיבוב אחורה ולהבריג את בורג ההגנה, יש מדריכים לזה באינטרנט.
יכול להיות אגב שאתה משנה את הטחינה כשהמטחנה לא עובדת? אפשר לשנות את הדרגה רק בזמן טחינה.
מילה של אקסטרימיסט.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

כיוון אחר.(שמניח שאכן הגעת ל0)

למיטב ניסיוני עם האוסקר הכמות האידיאלית לכפול היא 17.5 ומעלה.

תתחיל מלשים את הכמויות האלה ואז תעשה כיוון למטחנה.

בכמויות נמוכות יותר באמת יש הרבה יותר נטייה לפריצה של העוגיה.

אני ממליץ לעבוד עם קפה שהוא טרי בוודאות מאחד הספקים המומלצים בפורום,

אני אישית עובד עם גלעד ומקבל את תאריך הקליה על השקית כך שאני יודע בדיוק מי נגד מי,

להתחיל מהכי דק שהמכונה נחנקת, ולעלות עובי עד למדדים הידועים לשוט ומשם לשחק עם הטעם האישי.

@Clockwork_Orange

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”