אהלן,
לאחרונה קראתי הרבה בנושא מטחנות, הכיוון בגדול - קונית גדולה, שתתאים לסינגל דוזינג.
יש כרגע מבצע שנראה דיי טוב על המקאפ MXK, סביב 4500 עד הבית.
קראתי לא מעט על המכונה - סה"כ הביקורות טובות, אבל נראה שזה דגם בן עשר שנים, האם זה אמור להטריד אותי?
חוץ ממוטי שיש לו את ה-M7K (שעולה 2000 ש"ח יותר, ואני אשמח שיפרסם פה חוות דעת לאחר זמן מה של שימוש) אשמח לשמוע מחברי פורום שיש להם מטחנות זהות/דומות ל-MXK.
כמו כן, בחיים לא התנסתי בדוזר - אשמח לשמוע מאנשים שעשו מעבר מדוזרלס לדוזר (ועושים סינגל דוזינג)
תודה (-:
שוב מחשבות על שדרוג מטחנה
- f_22
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 232
- הצטרף: ינואר 2018
- מיקום: ירושלים
- נתן תודות: 209 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
אני מקווה שאני אהיה מועיל כי הנסיון שלי לא ממש קשור לשאלה שלך - מטחנה עם דיסקיות רגילות, לא קוניות - אבל אולי בכל זאת אועיל במשהו, תמיד טוב להשתדל.
1. כשדגם הוא ותיק, זה דווקא עשוי להיות טוב - כי משפרים אותו ומוציאים אותו מחדש משנה לשנה, קח לדוגמה את הסילויה של רנצ'יליו, יש כבר איזו גרסה חמישית שלה מאז שיצאה (לפני איזה 20 שנה) עם כל מיני שדרוגים טובים, או המאצר מיני (שיש לי) ומשנה לשנה הם כל הזמן משפרים ומשפצרים אותה. דגם ותיק הוא לא בהכרח חסרון.
2. במטחנה שלי יש דוזר, ואני תמיד עושה סינגל דוזינג - שוקל פולים ואז שופך למטחנה. וואלה הדוזר סבבה, זה דווקא אחלה שהוא שובר גושים סטטיים בקפה הטחון, ומאפשר לי פיזור יותר נשלט ואחיד בפורטה-פילטר. מה שכן לפעמים זה מעצבן, המניפות של הדוזר אצלי לא תמיד תופסות את כל הקפה במיכל ואז אני בדרך כלל "מטאטא" עם מברשת קטנה את שאר הקפה לתוך הפתח של היציאה.
1. כשדגם הוא ותיק, זה דווקא עשוי להיות טוב - כי משפרים אותו ומוציאים אותו מחדש משנה לשנה, קח לדוגמה את הסילויה של רנצ'יליו, יש כבר איזו גרסה חמישית שלה מאז שיצאה (לפני איזה 20 שנה) עם כל מיני שדרוגים טובים, או המאצר מיני (שיש לי) ומשנה לשנה הם כל הזמן משפרים ומשפצרים אותה. דגם ותיק הוא לא בהכרח חסרון.
2. במטחנה שלי יש דוזר, ואני תמיד עושה סינגל דוזינג - שוקל פולים ואז שופך למטחנה. וואלה הדוזר סבבה, זה דווקא אחלה שהוא שובר גושים סטטיים בקפה הטחון, ומאפשר לי פיזור יותר נשלט ואחיד בפורטה-פילטר. מה שכן לפעמים זה מעצבן, המניפות של הדוזר אצלי לא תמיד תופסות את כל הקפה במיכל ואז אני בדרך כלל "מטאטא" עם מברשת קטנה את שאר הקפה לתוך הפתח של היציאה.
- RuslanAbramov
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 745
- הצטרף: אפריל 2015
- שם מלא: Ruslan Abramov
- נתן תודות: 109 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים