שלום
יש לי את השילוב של Bezzera Unica ומטחנה Vario
לאחרונה מבלי שקרה משהו הקפה התחיל לצאת לי דליל יותר והוא אף זורם יותר מהר כאשר אני מפעיל את המכונה.
לפני כן קפה היה זורם יחסית לאט והיה יוצא סמיך וקרמי.
מה יכולה להיות הבעיה?
תודה לכולם
קפה יוצא דליל עם Unica ומטחנה Vario
Re: קפה יוצא דליל עם Unica ומטחנה Vario
@oran80
·
כמובן שקפה ישן יכול להשפיע, אבל אם אתה חושב שזה לא העניין, לדעתי תנסה לעשות בקפלש, לפרק את הרשת ולנקות, ולנקות את המטחנה. תהפוך ותנער אותה, ואז או שתעביר שם את החומר ניקוי למטחנות, או תפרק סכינים ותנקה בפנים. הרבה פעמים יש גושים שנתקעים בפנים בגלל לחות, ואז בכל שוט אתה מקבל יותר קפה ישן ממש שאתה חושב.
·
כמובן שקפה ישן יכול להשפיע, אבל אם אתה חושב שזה לא העניין, לדעתי תנסה לעשות בקפלש, לפרק את הרשת ולנקות, ולנקות את המטחנה. תהפוך ותנער אותה, ואז או שתעביר שם את החומר ניקוי למטחנות, או תפרק סכינים ותנקה בפנים. הרבה פעמים יש גושים שנתקעים בפנים בגלל לחות, ואז בכל שוט אתה מקבל יותר קפה ישן ממש שאתה חושב.
- The-Fox
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
חוסר עקביות בחליטה בדרך כלל נובע מחוסר עקביות בשיטת ההכנה.
אתה שוקל את הקפה לפני/אחרי טחינה?
האם אתה טוחן כמה גרמים בהתחלה על מנת להמנע מקפה ישן שנאגר במטחנה ?
יכול להיות שיש לך בעיות בפיזור/דחיסה ואתה חווה צ'אנלינג שזאת תופעה בה מים בורחים דרך דפנות הסלסלה במקום לעבור בעוגיה.
הדרך הכי טובה לקבל תוצאות בצורה עיקבית היא לדבוק בשיטת הכנה עקבית.
אתה שוקל את הקפה לפני/אחרי טחינה?
האם אתה טוחן כמה גרמים בהתחלה על מנת להמנע מקפה ישן שנאגר במטחנה ?
יכול להיות שיש לך בעיות בפיזור/דחיסה ואתה חווה צ'אנלינג שזאת תופעה בה מים בורחים דרך דפנות הסלסלה במקום לעבור בעוגיה.
הדרך הכי טובה לקבל תוצאות בצורה עיקבית היא לדבוק בשיטת הכנה עקבית.
תודה לכם
לגבי ניקיון אני מנקה כל חודש את הראש עם Pully cuff ואבנת פעם בשלושה חודשים ומשתמש במי בריטה
את המטחנה אני מנקה עם Grindz אחת לשלושה חודשים בערך.
איני שוקל את הקפה המטחנה עובדת לפי זמן יתכן והיא מזייפת ומוציאה משקלים שונים בזמן האחרון אבדוק זאת
לגבי ניקיון אני מנקה כל חודש את הראש עם Pully cuff ואבנת פעם בשלושה חודשים ומשתמש במי בריטה
את המטחנה אני מנקה עם Grindz אחת לשלושה חודשים בערך.
איני שוקל את הקפה המטחנה עובדת לפי זמן יתכן והיא מזייפת ומוציאה משקלים שונים בזמן האחרון אבדוק זאת
מה אפשר לעשות בנידון אני ממלא את הסלסלה בכמות גדולה יחסית ובודק שהמפלס של הקפה ישר?יכול להיות שיש לך בעיות בפיזור/דחיסה ואתה חווה צ'אנלינג שזאת תופעה בה מים בורחים דרך דפנות הסלסלה במקום לעבור בעוגיה....
- The-Fox
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
טיימר = כמות קפה לא עקבית !
מציע לך להפסיק לעבוד עם טיימר ולהתחיל לשקול את הקפה אחרי הטחינה.
תכין מספ' שוטים ותשחק עם כמות (משקל) הקפה ודרגת הטחינה עד שתקבל תוצאה טובה.
אני מכוון ליחס של 1:2 ב 25 שניות, לדוגמא: 15 גרם קפה טחון -> 30 גרם אספרסו.
כמו כן, תדאג לטחון כמה גרמים בודדים לפני תחילת עבודה, כמעט כל מטחנה אוגרת קפה בתוכה ולכן כשאתה טוחן בפעם הראשונה יוצא לך קפה ישן.מבטיח לך שיפור משמעותי בתוצאות ובעקביות.
לגבי פיזור/דחיסה, הדרך הכי טובה היא לעבוד עם ידית בוטומלס (ללא תחתית) ולוודא שהקפה יוצא בצורה עקבית בזרם אחד בלי השפרצות.
מכיוון וזאת לא ידית שמגיעה עם המכונה אז תאלץ להשאיל/לקנות כזאת.
מציע לך להפסיק לעבוד עם טיימר ולהתחיל לשקול את הקפה אחרי הטחינה.
תכין מספ' שוטים ותשחק עם כמות (משקל) הקפה ודרגת הטחינה עד שתקבל תוצאה טובה.
אני מכוון ליחס של 1:2 ב 25 שניות, לדוגמא: 15 גרם קפה טחון -> 30 גרם אספרסו.
כמו כן, תדאג לטחון כמה גרמים בודדים לפני תחילת עבודה, כמעט כל מטחנה אוגרת קפה בתוכה ולכן כשאתה טוחן בפעם הראשונה יוצא לך קפה ישן.מבטיח לך שיפור משמעותי בתוצאות ובעקביות.
לגבי פיזור/דחיסה, הדרך הכי טובה היא לעבוד עם ידית בוטומלס (ללא תחתית) ולוודא שהקפה יוצא בצורה עקבית בזרם אחד בלי השפרצות.
מכיוון וזאת לא ידית שמגיעה עם המכונה אז תאלץ להשאיל/לקנות כזאת.