שלום,
ברשותי מכונת Rocket Cellini עם PID כ- 3 שנים. במצב עבודה נורמלי מופיע 121 ע"ג צג ה- PID, כך כוילה המכונה במפעל.
לאחרונה נאמר לי כי בהחלפת סוגי קפה, עלי להתאים את הטמפרטורת העבודה, באבחנה בין קפה 100% ערביקה
לתערובות באחוזים שונים. אכן כך? יש טבלה לפי סוגי תערובות?
נשמע לי תמוה...
כיוון ה- PID בהחלפת סוגי קפה
Re: כיוון ה- PID בהחלפת סוגי קפה
@AdiKid
·
ככלל אצבע, ניתן 'לפצות' על הקליה בעזרת טמפ' חליטה.
בקחיה כהה מדי, אם בא לך להוסיף קצת חמיצות, תוריד מעלה שתיים וזה ישנה את הטעם הסופי (יצא קצת יותק חמוץ). בקליה בהירה מדי, אפשר לחלוט על טמפ' מעלה שתיים יותר כדי לפצות לכיוון המר.
באופן כללי, לא מצאתי עד היום סיבה טובה לשחק עם זה כל הזמן. רב הסוגים הולכים טוב עם 92-93 מעלות ב PID. אם יש צורך לשנות.. לפי הטעם
·
ככלל אצבע, ניתן 'לפצות' על הקליה בעזרת טמפ' חליטה.
בקחיה כהה מדי, אם בא לך להוסיף קצת חמיצות, תוריד מעלה שתיים וזה ישנה את הטעם הסופי (יצא קצת יותק חמוץ). בקליה בהירה מדי, אפשר לחלוט על טמפ' מעלה שתיים יותר כדי לפצות לכיוון המר.
באופן כללי, לא מצאתי עד היום סיבה טובה לשחק עם זה כל הזמן. רב הסוגים הולכים טוב עם 92-93 מעלות ב PID. אם יש צורך לשנות.. לפי הטעם
- The-Fox
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
שים לב שבמקרה שלך מדובר במכונת מחליף חום והורדה של הטמפ' משמעותה גם השפעה על ההקצפה (לא מאמין ש 2-3 מעלות ישנו הרבה).
בפועל כנראה שעדיף לך להתמקד בגלישת טמפ' או בהתקנת מד טמפ' בראש על מנת לשלוט בטמפ' החליטה טוב יותר.
אני עם אופיר, לא משנה את הטמפ' במכונה בין סוגי קפה, (ולצורך העניין אני שותה רק חד זניים אבל זה לא משנה).
בפועל כנראה שעדיף לך להתמקד בגלישת טמפ' או בהתקנת מד טמפ' בראש על מנת לשלוט בטמפ' החליטה טוב יותר.
אני עם אופיר, לא משנה את הטמפ' במכונה בין סוגי קפה, (ולצורך העניין אני שותה רק חד זניים אבל זה לא משנה).