מקינטה - עזרה ברכישה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
קשוחומהורהר (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 5
הצטרף: מאי 2018
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

מקינטה - עזרה ברכישה

נושא שלא נקרא #1 

שלום שלום,
אני חדש בפורום, אם כי צופה מהצד לא מעט זמן.
אני שוקל להתחדש במקינטת ביאלטי בריקה.
לאחר שיטוט ממושך באינטרנט ובפורום, לא מצאתי תשובה לשאלה ולכן אנסה את מזלי כאן.
אני מתלבט איזו מקינטה לקנות מבחינת הגודל (תכין קפה בדרך כלל לאדם אחד, לפעמים שניים שיחלקו אותו), ולא הצלחתי למצוא פירוט לגבי הכמויות המדויקות של כל גודל מקינטה מבחינת כמות מים בתחתית וכמות משקל קפה בסלסלה.
ראיתי המלצות לשים מים עד הסימון, קצת מתחת לשסתום וכאלו, אך ללא פירוט כמות מדויקת. כנ"ל לגבי קפה.
ברור שההמלצות נכונות וטובות, אבל חשוב לי להבין את עניין הכמויות לצורך קבלת ההחלטה.
אשמח לשמוע מבעלי הניסיון.
לילה טוב וחג שמח.

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1214
הצטרף: ינואר 2011
מיקום: ירושלים
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

בוא נעזור לך מהיבט הטעם: מקינטה של 2 בביאלטי בריקה מפיקה תוצאות טובות יותר ולכן אמליץ ללכת עליה.

omridabbah
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 572
הצטרף: פברואר 2014
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

אין כמות מדוייקת כי זה לא עובד ככה ,
קפה שמים לפי נפח הסלסלה , המשקל ישתנה בהתאם לעובי הטחינה.
ומים כמו שאמרת זה לפי הסימון , מעט לפני שסתום הביטחון.

לבן אדם אחד בריקה 2 בהחלט תספיק , לשני אנשים כבר כנראה שלא , כמובן הכלוי תלוי בכמה שאתם שותים...

קשוחומהורהר (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 5
הצטרף: מאי 2018
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

תודה למגיבים, אבל...

נושא שלא נקרא #4 

אני משער שלכל גודל של מקינטה יש את כמות נוזל הקפה שהיא מפיקה באופן קבוע, לפחות בערך, ואני משער גם שלכל גודל סלסלה יש את כמות הקפה בגרמים שניתן לשים בה, גם אם בערך, שאמורה להיות די מדויקת בהתחשב בזה שיש טחינה אופטימלית למקינטה.
למשל, אם מקינטה מסוימת מפיקה 200 מ"ל של נוזל בערך, אבל מתוך 10 גרם של קפה בערך, אז לי אישית זה פחות יתאים, אבל אם היא עושה שימוש בכמות אחרת של קפה, אז אולי זה יהיה בדיוק מתאים בשבילי.
בקיצור, השאלה עוסקת ביחס המים לקפה, והאם שני הפרמטרים האלו ידועים לכל גודל מקינטה, או שכולם עושים בערך לפי הסימונים.
שוב, תודה על העזרה.
נערך לאחרונה על ידי קשוחומהורהר ב 20/05/2018 10:16, נערך פעם 1 בסך הכל.

omridabbah
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 572
הצטרף: פברואר 2014
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

כולם עושים לפי סימונים ,
דרגת טחינה אופטימחית לא נקבעת רק לפי המקינטה , ישנם עוד פרמטרים משתנים , בעיקר סוג הקפה והטריות שלו.

באותו הקשר גם עוצמת הקפה שלך תשתנה לפי סוג הקפה , הטריות שלו ודרגת הטחינה.
ככה שאי אפשר באמת לכמת את זה במספרים , 200 מל קפה מסוג אחד זה לא כמו 200 מל מסוג אחר , באחד זה יהיה לך חזק מידי ובשני חלש.
אם על הצד הכלכלי אתה מסתכל , אז מקינטה היא די זולה באופן כללי. הרבה יותר ממכונה חצי ידנית ובטח שמקפסולות.

eldza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 225
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

אולי זה יעזור

מדריך
אלדד

chomergir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 344
הצטרף: ספטמבר 2016
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

Re: תודה למגיבים, אבל...

נושא שלא נקרא #7 

@קשוחומהורהר
·
ראשית, לא מבין את ההוצאה המיותרת על בריקה. עם כל מקינטה (לאו דווקא של ביאלטי) אפשר להכין קפה מעולה.
דבר נוסף, אני לא מכיר מישהו שמשתמש במדידות מדוייקות למקינטה, כולם ממלאים מים עד השסתום וקפה מלוא הסלסלה.
אבל אם אתה מתעקש תנסה את זה:
קפה במקינטה
יש שם כמויות ויחסים מדוייקים של מים-קפה בשיטה המסורתית ובשיטת הגל השלישי.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

באופן אישי אני לא חסיד של מקינטה ולא רואה יתרון גדול לבריקה על פני מקינטה רגילה, מלבד קרמה בועתית שנעלמת תוך זמן קצר וטעם קצת שונה (ולא בהכרח טוב יותר). שיטה כלכלית יותר שמוציאה קפה טעים יותר (בעיני) היא פילטר. ואם מחפשים אספרסו עדיף להוציא קצת יותר ולקנות האנדפרסו. מקינטה לא מייצרת אספרסו, גם לא הבריקה.

omridabbah
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 572
הצטרף: פברואר 2014
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

@boren
·
צודק , מקינטה לא מוציאה אספרסו , הרעיון הוא שהיא גם לא מתיימרת לעשות את זה בניגוד למכשירים זולים אחרים...

היא מוציאה קפה שנקרא מוקה והוא שונה לחלוטין מפילטר ומאספרסו , במידה והכנת אותו נכון , מקפה טרי שמתאים למקינטה ובדרגת טחינה נכונה.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

omridabbah כתב:צודק , מקינטה לא מוציאה אספרסו , הרעיון הוא שהיא גם לא מתיימרת לעשות את זה בניגוד למכשירים זולים אחרים...
...
היומרות בהחלט שם:

[imgurpng]HPocbJD[/imgurpng]

ויש לפחות מכשיר זול אחד שמתיימר להוציא אספרסו ואכן מספק אותו - Handpresso. מעבר לזה, הוא קרוב יותר למכונת אספרסו אמיתית מאשר מכונות שמשתמשות בבסקט מגביר קרמה, וגם התוצאה טעימה יותר (לפחות בעיני).

CoffeeLeo
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 13
הצטרף: דצמבר 2017
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

@קשוחומהורהר

אתה צודק לחלוטין, בכל דרך הכנת קפה חשוב לדעת במדויק את יחסי המים-קפה ומשתנים אחרים כדי לשמור על עקביות ולשפר את הקפה בהתאם לתוצאות.

במקינטה קשה יותר לעקוב אחר המשתנים במיוחד קשה לדעת באיזה טמפ' הקפה נחלט, לתכנן כמה זמן לוקחת החליטה וכמה מים בפועל עוברים דרך הקפה. מלבד זאת במקינטה להמים לרוב בטמפ' גבוהה מדי שגורמת ל-'קפה שרוף'. מהסיבות האלו לרוב לא מומלץ להשתמש במקינטה להפקת קפה.

אם חשקה נפשך בכלי מדויק להכנת קפה שאיננו מכונת אספרסו יקרה להחריד כדאי לקנות Aeropress. הוא מתאים להכנת ספל קפה/2 ספלים קטנים ויש בו שליטה מוחלטת על כל מרכיבי הכנת הקפה: כמות מים, כמות קפה וזמן החליטה. בנוסף חשוב לקנות מטחנה סבירה ומשקל אלקטרוני פשוט ברמת דיוק של 0.1 ג'.

קשוחומהורהר (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 5
הצטרף: מאי 2018
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #12 

מודה לכולכם על התשובות המחכימות.
במיוחד לחברים שהמליצו על שיטות להכנת קפה כמו ההאנדפרסו והאירופרס, שלא הכרתי עד היום, ובהחלט ייתכן שיתאימו לי יותר מאשר מקינטה.
בהנחה שהמטרה היא לקבל קפה קרוב ככל שניתן לאספרסו, האם לדעתכם מכשיר ההאנדפרסו שנראה שקוצר שבחים באינטרנט הוא המתאים ביותר? (מלבד כמובן מכונת אספרסו יקרה, שאגב אני לא שולל על הסף לרכוש אחת בתקציב של כ-2,500 ש"ח כולל מטחנה)
שוב, תודה למשיבים.

omridabbah
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 572
הצטרף: פברואר 2014
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

@boren
·
אמאזון יכולים לטעון מה שבא להם , באתר של ביאלטי ממש לא משייכים את המקינטות לאספרסו.
אני אגיד לך מעבר לזה , אם תדבר עם איטלקים ותגיד שמקינטה מכינה אספרסו הם יצחקו עליך\יעלבו.

המוקה כבודה מונח במקומו , הוא לא אספרסו וכל השוואה אליו הוא עוול...

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 974
הצטרף: יולי 2011
מיקום: השרון
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 276 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #14 

@קשוחומהורהר

בריקה בדגמים של השנים האחרונות מגיעה עם מדיד לכמות המים.
בחלק העליון ממלאים מים על לסימון ה-H2O ואז מעבירים את המים למיכל התחתון.
זה הכל, לא בערך ולא שסתום. יש מידה שהיצרן קבע.

לגבי קפה, בבריקה כמו במקינטות אחרות יש למלא בקפה טחון בינוני/גס את כל הסלסלה עד סופה, ואני מדגיש כל הסלסלה
אין לדחוס! פשוט למלא וליישר עם האצבע, או משטח ישר, למשל גב סכין וכד'.

יש להשתמש בלהבה חזקה, אך כזו שקוטרה אינו עובר את קוטר המכשיר (ללא הידית כמובן)

זו כל התורה וממש אין צורך להפוך זאת למדע מדוייק.
אם תפעל כך, תקבל תוצאה טובה.
ואכן, זה ממש לא טעם של אספרסו, משקה אחר לגמרי שנקרא מוקה

ועל טעם ועל ריח.... :roll:

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

omridabbah כתב:אמאזון יכולים לטעון מה שבא להם , באתר של ביאלטי ממש לא משייכים את המקינטות לאספרסו.
...
[imgurpng]JU3nbQ7[/imgurpng]

קישור
אני אגיד לך מעבר לזה , אם תדבר עם איטלקים ותגיד שמקינטה מכינה אספרסו הם יצחקו עליך\יעלבו.

המוקה כבודה מונח במקומו , הוא לא אספרסו וכל השוואה אליו הוא עוול...
...
אני חושב שאתה מבלבל בין בריקה לבין שאר המקינטות. לבריקה יש יומרות לייצר אספרסו, אבל זה נגמר שם. הקפה לא דומה בשום צורה לאספרסו.
נערך לאחרונה על ידי boren ב 21/05/2018 19:55, נערך פעם 1 בסך הכל.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”