שלום שלום,
אני חדש בפורום, אם כי צופה מהצד לא מעט זמן.
אני שוקל להתחדש במקינטת ביאלטי בריקה.
לאחר שיטוט ממושך באינטרנט ובפורום, לא מצאתי תשובה לשאלה ולכן אנסה את מזלי כאן.
אני מתלבט איזו מקינטה לקנות מבחינת הגודל (תכין קפה בדרך כלל לאדם אחד, לפעמים שניים שיחלקו אותו), ולא הצלחתי למצוא פירוט לגבי הכמויות המדויקות של כל גודל מקינטה מבחינת כמות מים בתחתית וכמות משקל קפה בסלסלה.
ראיתי המלצות לשים מים עד הסימון, קצת מתחת לשסתום וכאלו, אך ללא פירוט כמות מדויקת. כנ"ל לגבי קפה.
ברור שההמלצות נכונות וטובות, אבל חשוב לי להבין את עניין הכמויות לצורך קבלת ההחלטה.
אשמח לשמוע מבעלי הניסיון.
לילה טוב וחג שמח.
מקינטה - עזרה ברכישה
- קשוחומהורהר (פותח השרשור)
-
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 5
- הצטרף: מאי 2018
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
- omridabbah
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 572
- הצטרף: פברואר 2014
- נתן תודות: 165 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
- קשוחומהורהר (פותח השרשור)
-
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 5
- הצטרף: מאי 2018
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
תודה למגיבים, אבל...
אני משער שלכל גודל של מקינטה יש את כמות נוזל הקפה שהיא מפיקה באופן קבוע, לפחות בערך, ואני משער גם שלכל גודל סלסלה יש את כמות הקפה בגרמים שניתן לשים בה, גם אם בערך, שאמורה להיות די מדויקת בהתחשב בזה שיש טחינה אופטימלית למקינטה.
למשל, אם מקינטה מסוימת מפיקה 200 מ"ל של נוזל בערך, אבל מתוך 10 גרם של קפה בערך, אז לי אישית זה פחות יתאים, אבל אם היא עושה שימוש בכמות אחרת של קפה, אז אולי זה יהיה בדיוק מתאים בשבילי.
בקיצור, השאלה עוסקת ביחס המים לקפה, והאם שני הפרמטרים האלו ידועים לכל גודל מקינטה, או שכולם עושים בערך לפי הסימונים.
שוב, תודה על העזרה.
למשל, אם מקינטה מסוימת מפיקה 200 מ"ל של נוזל בערך, אבל מתוך 10 גרם של קפה בערך, אז לי אישית זה פחות יתאים, אבל אם היא עושה שימוש בכמות אחרת של קפה, אז אולי זה יהיה בדיוק מתאים בשבילי.
בקיצור, השאלה עוסקת ביחס המים לקפה, והאם שני הפרמטרים האלו ידועים לכל גודל מקינטה, או שכולם עושים בערך לפי הסימונים.
שוב, תודה על העזרה.
נערך לאחרונה על ידי קשוחומהורהר ב 20/05/2018 10:16, נערך פעם 1 בסך הכל.
- omridabbah
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 572
- הצטרף: פברואר 2014
- נתן תודות: 165 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
כולם עושים לפי סימונים ,
דרגת טחינה אופטימחית לא נקבעת רק לפי המקינטה , ישנם עוד פרמטרים משתנים , בעיקר סוג הקפה והטריות שלו.
באותו הקשר גם עוצמת הקפה שלך תשתנה לפי סוג הקפה , הטריות שלו ודרגת הטחינה.
ככה שאי אפשר באמת לכמת את זה במספרים , 200 מל קפה מסוג אחד זה לא כמו 200 מל מסוג אחר , באחד זה יהיה לך חזק מידי ובשני חלש.
אם על הצד הכלכלי אתה מסתכל , אז מקינטה היא די זולה באופן כללי. הרבה יותר ממכונה חצי ידנית ובטח שמקפסולות.
דרגת טחינה אופטימחית לא נקבעת רק לפי המקינטה , ישנם עוד פרמטרים משתנים , בעיקר סוג הקפה והטריות שלו.
באותו הקשר גם עוצמת הקפה שלך תשתנה לפי סוג הקפה , הטריות שלו ודרגת הטחינה.
ככה שאי אפשר באמת לכמת את זה במספרים , 200 מל קפה מסוג אחד זה לא כמו 200 מל מסוג אחר , באחד זה יהיה לך חזק מידי ובשני חלש.
אם על הצד הכלכלי אתה מסתכל , אז מקינטה היא די זולה באופן כללי. הרבה יותר ממכונה חצי ידנית ובטח שמקפסולות.
Re: תודה למגיבים, אבל...
@קשוחומהורהר
·
ראשית, לא מבין את ההוצאה המיותרת על בריקה. עם כל מקינטה (לאו דווקא של ביאלטי) אפשר להכין קפה מעולה.
דבר נוסף, אני לא מכיר מישהו שמשתמש במדידות מדוייקות למקינטה, כולם ממלאים מים עד השסתום וקפה מלוא הסלסלה.
אבל אם אתה מתעקש תנסה את זה:
קפה במקינטה
יש שם כמויות ויחסים מדוייקים של מים-קפה בשיטה המסורתית ובשיטת הגל השלישי.
·
ראשית, לא מבין את ההוצאה המיותרת על בריקה. עם כל מקינטה (לאו דווקא של ביאלטי) אפשר להכין קפה מעולה.
דבר נוסף, אני לא מכיר מישהו שמשתמש במדידות מדוייקות למקינטה, כולם ממלאים מים עד השסתום וקפה מלוא הסלסלה.
אבל אם אתה מתעקש תנסה את זה:
קפה במקינטה
יש שם כמויות ויחסים מדוייקים של מים-קפה בשיטה המסורתית ובשיטת הגל השלישי.
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
באופן אישי אני לא חסיד של מקינטה ולא רואה יתרון גדול לבריקה על פני מקינטה רגילה, מלבד קרמה בועתית שנעלמת תוך זמן קצר וטעם קצת שונה (ולא בהכרח טוב יותר). שיטה כלכלית יותר שמוציאה קפה טעים יותר (בעיני) היא פילטר. ואם מחפשים אספרסו עדיף להוציא קצת יותר ולקנות האנדפרסו. מקינטה לא מייצרת אספרסו, גם לא הבריקה.
- omridabbah
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 572
- הצטרף: פברואר 2014
- נתן תודות: 165 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
היומרות בהחלט שם:omridabbah כתב:צודק , מקינטה לא מוציאה אספרסו , הרעיון הוא שהיא גם לא מתיימרת לעשות את זה בניגוד למכשירים זולים אחרים......
[imgurpng]HPocbJD[/imgurpng]
ויש לפחות מכשיר זול אחד שמתיימר להוציא אספרסו ואכן מספק אותו - Handpresso. מעבר לזה, הוא קרוב יותר למכונת אספרסו אמיתית מאשר מכונות שמשתמשות בבסקט מגביר קרמה, וגם התוצאה טעימה יותר (לפחות בעיני).
@קשוחומהורהר
אתה צודק לחלוטין, בכל דרך הכנת קפה חשוב לדעת במדויק את יחסי המים-קפה ומשתנים אחרים כדי לשמור על עקביות ולשפר את הקפה בהתאם לתוצאות.
במקינטה קשה יותר לעקוב אחר המשתנים במיוחד קשה לדעת באיזה טמפ' הקפה נחלט, לתכנן כמה זמן לוקחת החליטה וכמה מים בפועל עוברים דרך הקפה. מלבד זאת במקינטה להמים לרוב בטמפ' גבוהה מדי שגורמת ל-'קפה שרוף'. מהסיבות האלו לרוב לא מומלץ להשתמש במקינטה להפקת קפה.
אם חשקה נפשך בכלי מדויק להכנת קפה שאיננו מכונת אספרסו יקרה להחריד כדאי לקנות Aeropress. הוא מתאים להכנת ספל קפה/2 ספלים קטנים ויש בו שליטה מוחלטת על כל מרכיבי הכנת הקפה: כמות מים, כמות קפה וזמן החליטה. בנוסף חשוב לקנות מטחנה סבירה ומשקל אלקטרוני פשוט ברמת דיוק של 0.1 ג'.
אתה צודק לחלוטין, בכל דרך הכנת קפה חשוב לדעת במדויק את יחסי המים-קפה ומשתנים אחרים כדי לשמור על עקביות ולשפר את הקפה בהתאם לתוצאות.
במקינטה קשה יותר לעקוב אחר המשתנים במיוחד קשה לדעת באיזה טמפ' הקפה נחלט, לתכנן כמה זמן לוקחת החליטה וכמה מים בפועל עוברים דרך הקפה. מלבד זאת במקינטה להמים לרוב בטמפ' גבוהה מדי שגורמת ל-'קפה שרוף'. מהסיבות האלו לרוב לא מומלץ להשתמש במקינטה להפקת קפה.
אם חשקה נפשך בכלי מדויק להכנת קפה שאיננו מכונת אספרסו יקרה להחריד כדאי לקנות Aeropress. הוא מתאים להכנת ספל קפה/2 ספלים קטנים ויש בו שליטה מוחלטת על כל מרכיבי הכנת הקפה: כמות מים, כמות קפה וזמן החליטה. בנוסף חשוב לקנות מטחנה סבירה ומשקל אלקטרוני פשוט ברמת דיוק של 0.1 ג'.
- קשוחומהורהר (פותח השרשור)
-
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 5
- הצטרף: מאי 2018
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
מודה לכולכם על התשובות המחכימות.
במיוחד לחברים שהמליצו על שיטות להכנת קפה כמו ההאנדפרסו והאירופרס, שלא הכרתי עד היום, ובהחלט ייתכן שיתאימו לי יותר מאשר מקינטה.
בהנחה שהמטרה היא לקבל קפה קרוב ככל שניתן לאספרסו, האם לדעתכם מכשיר ההאנדפרסו שנראה שקוצר שבחים באינטרנט הוא המתאים ביותר? (מלבד כמובן מכונת אספרסו יקרה, שאגב אני לא שולל על הסף לרכוש אחת בתקציב של כ-2,500 ש"ח כולל מטחנה)
שוב, תודה למשיבים.
במיוחד לחברים שהמליצו על שיטות להכנת קפה כמו ההאנדפרסו והאירופרס, שלא הכרתי עד היום, ובהחלט ייתכן שיתאימו לי יותר מאשר מקינטה.
בהנחה שהמטרה היא לקבל קפה קרוב ככל שניתן לאספרסו, האם לדעתכם מכשיר ההאנדפרסו שנראה שקוצר שבחים באינטרנט הוא המתאים ביותר? (מלבד כמובן מכונת אספרסו יקרה, שאגב אני לא שולל על הסף לרכוש אחת בתקציב של כ-2,500 ש"ח כולל מטחנה)
שוב, תודה למשיבים.
- omridabbah
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 572
- הצטרף: פברואר 2014
- נתן תודות: 165 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 974
- הצטרף: יולי 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 276 פעמים
- יצירת קשר:
@קשוחומהורהר
בריקה בדגמים של השנים האחרונות מגיעה עם מדיד לכמות המים.
בחלק העליון ממלאים מים על לסימון ה-H2O ואז מעבירים את המים למיכל התחתון.
זה הכל, לא בערך ולא שסתום. יש מידה שהיצרן קבע.
לגבי קפה, בבריקה כמו במקינטות אחרות יש למלא בקפה טחון בינוני/גס את כל הסלסלה עד סופה, ואני מדגיש כל הסלסלה
אין לדחוס! פשוט למלא וליישר עם האצבע, או משטח ישר, למשל גב סכין וכד'.
יש להשתמש בלהבה חזקה, אך כזו שקוטרה אינו עובר את קוטר המכשיר (ללא הידית כמובן)
זו כל התורה וממש אין צורך להפוך זאת למדע מדוייק.
אם תפעל כך, תקבל תוצאה טובה.
ואכן, זה ממש לא טעם של אספרסו, משקה אחר לגמרי שנקרא מוקה
ועל טעם ועל ריח....
בריקה בדגמים של השנים האחרונות מגיעה עם מדיד לכמות המים.
בחלק העליון ממלאים מים על לסימון ה-H2O ואז מעבירים את המים למיכל התחתון.
זה הכל, לא בערך ולא שסתום. יש מידה שהיצרן קבע.
לגבי קפה, בבריקה כמו במקינטות אחרות יש למלא בקפה טחון בינוני/גס את כל הסלסלה עד סופה, ואני מדגיש כל הסלסלה
אין לדחוס! פשוט למלא וליישר עם האצבע, או משטח ישר, למשל גב סכין וכד'.
יש להשתמש בלהבה חזקה, אך כזו שקוטרה אינו עובר את קוטר המכשיר (ללא הידית כמובן)
זו כל התורה וממש אין צורך להפוך זאת למדע מדוייק.
אם תפעל כך, תקבל תוצאה טובה.
ואכן, זה ממש לא טעם של אספרסו, משקה אחר לגמרי שנקרא מוקה
ועל טעם ועל ריח....
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
[imgurpng]JU3nbQ7[/imgurpng]omridabbah כתב:אמאזון יכולים לטעון מה שבא להם , באתר של ביאלטי ממש לא משייכים את המקינטות לאספרסו....
קישור
אני חושב שאתה מבלבל בין בריקה לבין שאר המקינטות. לבריקה יש יומרות לייצר אספרסו, אבל זה נגמר שם. הקפה לא דומה בשום צורה לאספרסו.אני אגיד לך מעבר לזה , אם תדבר עם איטלקים ותגיד שמקינטה מכינה אספרסו הם יצחקו עליך\יעלבו.
המוקה כבודה מונח במקומו , הוא לא אספרסו וכל השוואה אליו הוא עוול......
נערך לאחרונה על ידי boren ב 21/05/2018 19:55, נערך פעם 1 בסך הכל.