אהלן,
לא בטוח אם זה הפורום המתאים אבל מנסה בכל זאת.
ניסיתי גם בפורום תערובות אבל אין מענה.
קניתי לפני כמה ימים גואטמלה אנטיגואה קלוי של קפה רות.
הקליה לא בהירה.
כשטעמתי אצלם הטעם היה מאוד מעניין, היתה חמיצות מרעננת כזו.
מכיוון שהם משתמשים במטחנת EK43 ברור לי שלא אקבל בבית את אותה תוצאה,
אבל הבעיה היא שאני לא מגיע קרוב אפילו - לדעתי.
סטאפ -
מכונה - Expobar Lever E61 HX - עם מיכל מים.
מטחנה - K3
משקל בסלסילה - 17 גרם
משקל בכוס - 34 גרם
זמן חליטה - 23 שניות מרגע טפטוף ראשון (ידית בוטומלס)
לחץ חליטה - 8 באר
פיזור - שיטת הדפיקות הקלות על הידית - tapping - סהכ נראה אחיד ביציאה מהידית.
הטעמים המרירים חזקים לי מדיי וה״בהירים״ פחות מורגשים.
וגם הגוף מרגיש לי קצת חלש, כאילו כל השוט צריך שיגבירו לו את הווליום - פחות המריר.
ניסיתי להאריך ולקצר את זמן החליטה כמו גם להאריך ולקצר את זמן הקולינג פלאש.
הבעיה היא שאני סתם יורה לכל הכיוונים ולא באמת איזה כיוון מוגדר.
אשמח לעצות.
עזרה עם גואטמלה אנטיגואה
- itamars2
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2551
- הצטרף: נובמבר 2011
- מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 329 פעמים
בכמה זמן?
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
- itamars2
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2551
- הצטרף: נובמבר 2011
- מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 329 פעמים
הייתי מתחיל בלהאריך קולינג פלאש ואחרכך לשחק עם העובי.
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
- yonika1 (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל
- הודעות: 85
- הצטרף: פברואר 2019
- מיקום: קרית אונו
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 5 פעמים
@itamars2
@ozeltzex
·
תודה על התגובות - ניסיתי האמת לרדת ל-16 גרם ולהגיע למצב שהמים מתהילים לטפטף מהסלסילה קצת יותר מהר.
משכתי 40 גרם בכוס. החמיצות היתה מורגשת יותר, אבל המרירות הזו עדיין שם.
בעיקרון הבנתי שהאנטיגואה מתאפיינת בטעמי שוקולד מריר בנוסף על חמיצות של תפוז / לימון.
אני פשוט מרגיש שהמרירות מעט אגרסיבית מדיי.
לגבי קולינג פלאש - אני אמור בסוף השבוע לקבל סוף סוף את המדחום לראש של ERIC
או לחילופין ״Eric's thermometer ". ואז מאמין שאדע יותר טוב באיזה טמפרטורות אני חולט
ובתקווה העקביות תהיה מוצלחת יותר.
@ozeltzex
·
תודה על התגובות - ניסיתי האמת לרדת ל-16 גרם ולהגיע למצב שהמים מתהילים לטפטף מהסלסילה קצת יותר מהר.
משכתי 40 גרם בכוס. החמיצות היתה מורגשת יותר, אבל המרירות הזו עדיין שם.
בעיקרון הבנתי שהאנטיגואה מתאפיינת בטעמי שוקולד מריר בנוסף על חמיצות של תפוז / לימון.
אני פשוט מרגיש שהמרירות מעט אגרסיבית מדיי.
לגבי קולינג פלאש - אני אמור בסוף השבוע לקבל סוף סוף את המדחום לראש של ERIC
או לחילופין ״Eric's thermometer ". ואז מאמין שאדע יותר טוב באיזה טמפרטורות אני חולט
ובתקווה העקביות תהיה מוצלחת יותר.
Re: עזרה עם גואטמלה אנטיגואה
@yonika1
אם בקפה רות השתמשו במכונת HX או DB מסחרית אז הגיוני שיהיה הבדל בטעם, לא יודע עד כמה, אבל צריך להיות הבדל.
·
אם בקפה רות השתמשו במכונת HX או DB מסחרית אז הגיוני שיהיה הבדל בטעם, לא יודע עד כמה, אבל צריך להיות הבדל.
·
@yonika1
·
כשאתה אומר שקפה מתאפיין במשהו אתה יוצא מנקודת הנחה שהוא קלוי בצורה כזו שתבליט את המאפיינים האלה. יכול להיות לך את הזן הכי מדהים בעולם, לאבל צערי ברצינו הקטנטונת מעטים אלה שיודעים את אומנות הקליה, בטח שמדובר בקליה בהירה שאמורה להבליט טעמי תפוזים וכו'.
שוב, ממליץ לעזוב לרגע את הגישה המדעית ולנסות להבין יותר את המכונה קודם כל. מה אתה יותר אוהב, יותר קפה גס יותר או פחות קפה דק יותר? אחרי שתקבל את הטרמומוטר, באיזו טמפ' חליטה טעים לך יותר וכו' וכו'
והכי חשוב, תוודא שאתה עובד עם קפה טוב שקלוי בצורה איכותית. המלצה שלי, שתיצמד ל Negro עד שתבין מה אתה מחפש.
·
כשאתה אומר שקפה מתאפיין במשהו אתה יוצא מנקודת הנחה שהוא קלוי בצורה כזו שתבליט את המאפיינים האלה. יכול להיות לך את הזן הכי מדהים בעולם, לאבל צערי ברצינו הקטנטונת מעטים אלה שיודעים את אומנות הקליה, בטח שמדובר בקליה בהירה שאמורה להבליט טעמי תפוזים וכו'.
שוב, ממליץ לעזוב לרגע את הגישה המדעית ולנסות להבין יותר את המכונה קודם כל. מה אתה יותר אוהב, יותר קפה גס יותר או פחות קפה דק יותר? אחרי שתקבל את הטרמומוטר, באיזו טמפ' חליטה טעים לך יותר וכו' וכו'
והכי חשוב, תוודא שאתה עובד עם קפה טוב שקלוי בצורה איכותית. המלצה שלי, שתיצמד ל Negro עד שתבין מה אתה מחפש.
- yonika1 (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל
- הודעות: 85
- הצטרף: פברואר 2019
- מיקום: קרית אונו
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 5 פעמים
@ozeltzex
·
אני לא אומר שהקליה של קפה רות מושלמת, הם קולים להרבה בתי קפה בארץ ולכן הקליה שלהם באופן טבעי כהה יותר
ממה שהיה אופטימלי עבור זן כזה או אחר.
אבל מכיוון שטעמתי את הקפה אצלם והיה לי טעים - ואפילו מאוד - ברור לי שהקליה הספציפית הזו מסוגלת להוציא טעמים יותר רעננים מאשר מה שאני מצליח אצלי והייתי שמח מאוד לו קיבלתי את אותה התוצאה אצלי בבית. (הקפה שקניתי והקפה שטעמתי יצאו מאותו סילו).
יצא לי לקנות מנגרו פה ושם והיה מוצלח, אבל התרכזתי בתערובת של הסידמו האתיופי ולא הרבה מעבר.
לצערי המחירים של גלעד מנגרו יחסית יקרים (עבורי) לעומת המחיר האטרקטיבי מאוד של קפה רות.
ברור לי שעל איכות משלמים, אבל כמו שאמרתי, אם טעמתי את הקפה אצלם והיה לי טעים, למה שלא אצליח להנות ממנו בבית ?
·
אני לא אומר שהקליה של קפה רות מושלמת, הם קולים להרבה בתי קפה בארץ ולכן הקליה שלהם באופן טבעי כהה יותר
ממה שהיה אופטימלי עבור זן כזה או אחר.
אבל מכיוון שטעמתי את הקפה אצלם והיה לי טעים - ואפילו מאוד - ברור לי שהקליה הספציפית הזו מסוגלת להוציא טעמים יותר רעננים מאשר מה שאני מצליח אצלי והייתי שמח מאוד לו קיבלתי את אותה התוצאה אצלי בבית. (הקפה שקניתי והקפה שטעמתי יצאו מאותו סילו).
יצא לי לקנות מנגרו פה ושם והיה מוצלח, אבל התרכזתי בתערובת של הסידמו האתיופי ולא הרבה מעבר.
לצערי המחירים של גלעד מנגרו יחסית יקרים (עבורי) לעומת המחיר האטרקטיבי מאוד של קפה רות.
ברור לי שעל איכות משלמים, אבל כמו שאמרתי, אם טעמתי את הקפה אצלם והיה לי טעים, למה שלא אצליח להנות ממנו בבית ?
- The-Fox
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
פעם אהבתי מאד גוואטאמאלה אנטיגוה, בסה"כ קפה מוצלח, לא יקר ויחסית קל לחליטה.
לדעתי תקצר את זמן החליטה ע"י טחינה גסה יותר ותוריד טמפ'.
23 שניות שלא כוללות את הפרה (אתה סופר מרגע שיש טיפות) זה קצת ארוך לקפה בקליה שהיא לא בהירה.
במכונה עם משאבה ויברציונית (כמו שלך), אמור להתחיל טפטוף של קפה אחרי כ 8-10 שניות, אם זה לוקח יותר אז כנראה שיש יותר מידי קפה או שהטחינה דקה מידי.
עם איזו סלסלה אתה עובד בדיוק ?
תן גם תמונה/סרטון שאפשר יהיה לראות במה מדובר.
לדעתי תקצר את זמן החליטה ע"י טחינה גסה יותר ותוריד טמפ'.
23 שניות שלא כוללות את הפרה (אתה סופר מרגע שיש טיפות) זה קצת ארוך לקפה בקליה שהיא לא בהירה.
במכונה עם משאבה ויברציונית (כמו שלך), אמור להתחיל טפטוף של קפה אחרי כ 8-10 שניות, אם זה לוקח יותר אז כנראה שיש יותר מידי קפה או שהטחינה דקה מידי.
עם איזו סלסלה אתה עובד בדיוק ?
תן גם תמונה/סרטון שאפשר יהיה לראות במה מדובר.
- yonika1 (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל
- הודעות: 85
- הצטרף: פברואר 2019
- מיקום: קרית אונו
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 5 פעמים
@The-Fox
·
מצרף לינק לוידאו.
בהתחלה של החליטה התמונה כהה מדיי ורק אחכ הבהרתי אותה קצת,
יכול להיות שזה ייראה בהתחלה כהה מדיי.
https://www.dropbox.com/s/zlr4f7hh86a6n ... 5.MOV?dl=0
·
מצרף לינק לוידאו.
בהתחלה של החליטה התמונה כהה מדיי ורק אחכ הבהרתי אותה קצת,
יכול להיות שזה ייראה בהתחלה כהה מדיי.
https://www.dropbox.com/s/zlr4f7hh86a6n ... 5.MOV?dl=0
- The-Fox
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
בסה"כ נראה שוט טוב אבל לדעתי ארוך מידי, הייתי מקצר טיפה את החליטה כמו שרשמתי בהתחלה.
תזמנתי 10~ שניות לפרה ועוד 27 שניות לחליטה, סה"כ 37 שניות שזה קצת ארוך.
טחן מעט גס יותר, גם ככה ה K3 מגיישת בטחינות דקות.
מהנסיון שלי הגוואטמלה דורש טחינה גסה יחסית, נניח ביחס לסומטרה.
אפשר גם לשחק עם כמות הקפה, תלוי בסלסלה שאתה עובד איתה.
לדעתי שווה לנסות להאריך את הקולינג פלאש משמעותית, תנסה עד 25 שניות.
כמו כן, עשית בקפלאס עם חומר לאחרונה ? פירקת את הרישתית וניקית את הראש ?
תזמנתי 10~ שניות לפרה ועוד 27 שניות לחליטה, סה"כ 37 שניות שזה קצת ארוך.
טחן מעט גס יותר, גם ככה ה K3 מגיישת בטחינות דקות.
מהנסיון שלי הגוואטמלה דורש טחינה גסה יחסית, נניח ביחס לסומטרה.
אפשר גם לשחק עם כמות הקפה, תלוי בסלסלה שאתה עובד איתה.
לדעתי שווה לנסות להאריך את הקולינג פלאש משמעותית, תנסה עד 25 שניות.
כמו כן, עשית בקפלאס עם חומר לאחרונה ? פירקת את הרישתית וניקית את הראש ?
- yonika1 (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל
- הודעות: 85
- הצטרף: פברואר 2019
- מיקום: קרית אונו
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 5 פעמים
@The-Fox
·
עשיתי לפני שבועיים שלושה באקפלאש עם חומר. המכונה יחסית חדשה - חצי שנה.
לא פירקתי את הסקרין בשלושת החודשים האחרונים.
אני אנסה את מה שאמרת על קיצור השוט.
הגושים לא ככ מפריעים לי כי הם מתפרקים בקלות ואני דואג לפזר את הקפה בידית לפני החליטה.
לגבי הקולינג - האם אתה חושב שצריך 25 שניות קולינג ואז ישר להכין ?
לפני התחלת הטחינה הורדתי 2 כוסות שזה בערך 100 מל׳
זה בערך 3-4 דקות לפני ההכנה עצמה. אחכ רק הוצאתי קצת כדי לוודא שאין מים גועשים בפנים.
תודה.
·
עשיתי לפני שבועיים שלושה באקפלאש עם חומר. המכונה יחסית חדשה - חצי שנה.
לא פירקתי את הסקרין בשלושת החודשים האחרונים.
אני אנסה את מה שאמרת על קיצור השוט.
הגושים לא ככ מפריעים לי כי הם מתפרקים בקלות ואני דואג לפזר את הקפה בידית לפני החליטה.
לגבי הקולינג - האם אתה חושב שצריך 25 שניות קולינג ואז ישר להכין ?
לפני התחלת הטחינה הורדתי 2 כוסות שזה בערך 100 מל׳
זה בערך 3-4 דקות לפני ההכנה עצמה. אחכ רק הוצאתי קצת כדי לוודא שאין מים גועשים בפנים.
תודה.
- The-Fox
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
@yonika1
·
בקפלאש עוזר אבל הסקרין מתלכלך מהר מאד, אני כבר מנקה פעם בחודש.
אני לא מומחה למכונות מחליף חום אבל לדעתי אתה צריך להוריד מים מהראש ממש לפני החליטה ולא לחכות.
ברגע שאתה מחכה המים מתחילים להתחמם לטמפ' הקיטור (115-120 מעלות).
כשתקבל את המד טמפ' לראש תוכל לבדוק את זה בצורה מדוייקת יותר.
מבחינת הכמות, יכול להיות שצריך להוריד יותר, אחרי התייעצות עם חבר פורום שיש לו מכונת מחליף חום הוא מוריד כ 130-160 מ"ל אם המים עומדים בימי הקיץ.
זה תלוי בלחץ הדוד (שבעקיפין קובע את הטמפ').
·
בקפלאש עוזר אבל הסקרין מתלכלך מהר מאד, אני כבר מנקה פעם בחודש.
אני לא מומחה למכונות מחליף חום אבל לדעתי אתה צריך להוריד מים מהראש ממש לפני החליטה ולא לחכות.
ברגע שאתה מחכה המים מתחילים להתחמם לטמפ' הקיטור (115-120 מעלות).
כשתקבל את המד טמפ' לראש תוכל לבדוק את זה בצורה מדוייקת יותר.
מבחינת הכמות, יכול להיות שצריך להוריד יותר, אחרי התייעצות עם חבר פורום שיש לו מכונת מחליף חום הוא מוריד כ 130-160 מ"ל אם המים עומדים בימי הקיץ.
זה תלוי בלחץ הדוד (שבעקיפין קובע את הטמפ').