שדרוג/שנמוך מטחנת קפה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
amirnew (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 118
הצטרף: נובמבר 2014
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שדרוג/שנמוך מטחנת קפה

נושא שלא נקרא #1 

הי לכולם.

כרגע יש לי מטחנה קונית של iberital דגם challange /mc2.

המטחנה עצמה בתכלס טובה מאוד, טוחנת מעולה ומצליחה לדעתי גם להגיע בקלות לרמה של קה שחור, בכ מקרה את הסילביה היא יכולה לחנוק לחלוטין בלי שום בעיה.

אבל יש כמה דברים שהייתי רוצה שאין לה, מקום נוח להניח עליו את הפורטפילטר בזמן הטחינה שמאפשר "שקשוק" ליישור הקפה שנטחן כבר, ושליטה יותר נוחה על הכמות קפה עבור סינגל וגם דאבל.( כרגע יש טיימר אחד שמכוון לדאבל) בכל בוקר אני מכין סינגל לאישתי ולי דאבל מכיוון הרצון.

עוד קצת דברים זה שהייתי רוצה שהקפה יפול ישר לתוך הפורטפילטר ולא שהיציאה תהיה בזוית אל הידית.

המטחנה עצמה מאוד טובה, מאוד רובסטית, וגם כיום אחרי בערך 5 שנים של שימוש היא מתפקדת בצורה מושלמת אין חופשים בציר הסיבוב וכמו שאמרתי מקודם הטחינה מעולה.

עלתה בי המחשבה "לשנמך " לsage smart grinder pro. לדעתי היא קצת חלשה יותר, אולי טיפה שבירה יותר ואני לא בונה עליה שתחזיק את כמות הזמן שהIBERITAL מחזיקה ותחזיק עוד, אבל כן פוגעת בנקודה של הנוחות שימוש, ובמחיר ללא שום תחרות.

לגבי רמת הטחינה, אני חושב שאפשר להגיע איתה לטחינה מספקת עבורי( באמצעות הכיוון הפנימי של הburr העליון).
מה דעתכם?

למי מכם יש ניסיון איתה?

מישהו רוצה לעשות החלפה על IBERITAL? :)

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

@amirnew

גם לי הייתה איבריטל ובסה"כ הייתי מאוד מרוצה. שתי המטחנות העקריות שלי היום הן Sette 270Wi לאספרסו והדגם הקודם של ברוויל (800) לפילטר. הדגם החדש (820) אמור לטחון מספיק דק לאספרסו, בניגוד לדגם שיש אצלי. עם זאת, אני בספק המטחנה הזו תהיה שדרוג על האיבריטל, מלבד העיצוב אולי. אין לה כפתורים נפרדים למנה בודדת ולמנה כפולה, כך שגם אם הבקרות שיש בה ייאפשרו לך לקבל זמן טחינה שונה, זה עדיין יידרוש התעסקות מיותרת בכל פעם. עדיף לך לקנות מטחנה עם כפתורים נפרדים לכל גודל ועם כיוונון בדיוק של עשירית שניה לכל כפתור, או טוב יותר - מטחנה עם שקילה אוטומטית, אבל זה כבר תקציב אחר.

אם אתה לא שותה הרבה קפה אז אופציה נוספת היא להשאר עם המטחנה שיש לך ולעבור לסינגל-דוזינג, כלומר שקילה ידנית של הפולים לפני שאתה מכניס אותם להופר. זה מאוד מדוייק ומונע את האפקט של התיישנות הפולים במטחנה, אבל מוסיף עוד שלב. אתה יכול להשתמש בשיטה הזו ביום יום ולשים כמות גדולה יותר של פולים בהופר (ולהשתמש בטיימר של המטחנה) כשאתה מארח.

amirnew (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 118
הצטרף: נובמבר 2014
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

@boren
·
הסטה 270 מדהימה, אם לא היה הגבלת תקציב עליה הייתי הולך ללא ספק.
האם כיילת ב800 את הburr העליון לרמות הדקות יותר?
מעבר לזה יש לך בחירה של כמות השוטים שאתה כביכול טוחן וזה בעצם הבחירה בין דאבל לסינגל (או יותר)

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

amirnew כתב:@boren
·
הסטה 270 מדהימה, אם לא היה הגבלת תקציב עליה הייתי הולך ללא ספק.
...
תבדוק את ה-Sette 30. ב-1200 ש"ח עד הדלת (מאמזון איטליה) תקבל מטחנה שנותנת את היתרונות העקריים של הדגמים שמעל - טחינה מאוד איכותית, אוורירית, אחידה ונטולת גושים; מהירות גבוהה, ואגירה אפסית (פחות מחצי גרם). החסרונות הוא שהיא לא סטפלס ושאין לה שני כפתורים נפרדים לשוט בודד וכפול.
האם כיילת ב800 את הburr העליון לרמות הדקות יותר?
...
אם אתה מתכוון ל-shim upgrade kit אז התשובה היא שלא. המטחנה הוזמנה מאמזון כמתנה עבור קרובת משפחה לשימוש עם מכונה של גאג'יה. לאחר חודש שבו היה ברור שהמטחנה לא טוחנת מספיק הייתה הזדמנות לקנות בארץ אסקסו i-mini במבצע בלאק פריידי ב-500 ש"ח, אז פשוט קניתי לקרובת המשפחה את המטחנה הזו ולקחתי את הברוויל לעצמי עבור שימוש עם קפה שדורש טחינה גסה יותר (אני משתמש בה בעיקר עם פילטר V60 ועם מכשיר דריפ). לא ראיתי צורך ליצור קשר עם ברוויל בשביל קיט השדרוג כי ממילא לא התכוונתי להשתמש בה עבור אספרסו (באותה תקופה הייתי לי את האיבריטל, שמאוחר יותר שדרגתי ל-K3 למספר חודשים ואז לסטה).
מעבר לזה יש לך בחירה של כמות השוטים שאתה כביכול טוחן וזה בעצם הבחירה בין דאבל לסינגל (או יותר)
...
ב-800 לפחות אי אפשר להגדיר זמן נפרד לבודד וכפול. בכל פעם שמגדילים את כמות השוטים מקבלים זמן שהוא מכפלה של הבודד. בפועל זה לא מה שצריך, כי ברוב המכונות הסלסלה הכפולה לא דורשת כמות כפולה של קפה. אצלי למשל הבודדת דורשת כ-11 גרם, בעוד הכפולה כ-18 גרם.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”