שימוש בבריקה
שימוש בבריקה
משתמש במקינטה בריקה מספר שנים , בעבר הייתי מבקש בחנות הקפה טחינה גסה כמתבקש בשימוש בבריקה. לאחרונה נחשפתי לקפה חדש ומעולה שמגיע רק במצב טחון (דק) , התוצאה המיידית היא שהבריקה מזייפת , כלומר השסתום לא מתרומם וקיטור יוצא משסתום הבטחון , האם יש דרך לשפר המצב ?
Re: שימוש בבריקה
@אבנל
·
קנה מטחנה מתאימה, ה nich zero מאוד פופלארית.
חפש 'קפה טרי חדש.
מבטיח לך שזה יהיה טוב יותר מכל קפה טחון ששתית עד היום
·
קנה מטחנה מתאימה, ה nich zero מאוד פופלארית.
חפש 'קפה טרי חדש.
מבטיח לך שזה יהיה טוב יותר מכל קפה טחון ששתית עד היום
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 974
- הצטרף: יולי 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 276 פעמים
- יצירת קשר:
Re: שימוש בבריקה
·אבנל כתב:משתמש במקינטה בריקה מספר שנים , בעבר הייתי מבקש בחנות הקפה טחינה גסה כמתבקש בשימוש בבריקה. לאחרונה נחשפתי לקפה חדש ומעולה שמגיע רק במצב טחון (דק) , התוצאה המיידית היא שהבריקה מזייפת , כלומר השסתום לא מתרומם וקיטור יוצא משסתום הבטחון , האם יש דרך לשפר המצב ?...
כן, לפעול לפי ההוראות והן אומרות קפה בטחינה גסה.
לפיכך, קנה קפה טחון ברמה הנדרשת או טחן לבד.
ממש לא כדאי להעמיד במבחן מקינטה שמשחררת עודף לחץ דרך שסתום ביטחון
החיים שלך ושל בני ביתך חשובים יותר ממחיר הקפה...
סורי, אין כאן work around
נערך לאחרונה על ידי coffeeavi ב 28/02/2020 6:55, נערך פעם 1 בסך הכל.
כן, יש דרך לנסות להתמודד עם זה.
תרתיח מים (רכים, עדיף) והשתמש באותה כמות בדיוק לפי הפרוטוקול הרגיל שלך.
שים לב לעבוד עם מגבת מטבח כשאתה תופס את הבסיס או החלק העליון.
הפריצה של המים תהיה מאוד זריזה וקלה יותר.
שנים הייתה שותה בריקה ובחודשים האחרונים עברתי לשיטה הזו, איתה הצלחתי לחלוט בהצלחה טחינה דקה יותר מהטחינה המומלצת לבריקה.
הכל התחיל כשראיתי סרטון ביוטיוב של ג'יימס הופמן שמסביר שיש לשים מים חמים במקינטה. בהתחלה זלזלתי, אפילו לא הצליח לי, כיוון שחשבתי שהטעמים יותר שטוחים מכיוון שאין מספיק זמן למים לבצע חליטה. מהצד השני, חליטה שמתחילה במים קרים ומחממת אותם עשויה לגרום לטעמים שרופים עד שהפריצה מגיעה (וכן, אני יודע שזה יתחיל פה דיון אינסופי).
ניסיתי עוד כמה פעמים וזו הפכה להיות השיטה המועדפת עלי.
[url=
תרתיח מים (רכים, עדיף) והשתמש באותה כמות בדיוק לפי הפרוטוקול הרגיל שלך.
שים לב לעבוד עם מגבת מטבח כשאתה תופס את הבסיס או החלק העליון.
הפריצה של המים תהיה מאוד זריזה וקלה יותר.
שנים הייתה שותה בריקה ובחודשים האחרונים עברתי לשיטה הזו, איתה הצלחתי לחלוט בהצלחה טחינה דקה יותר מהטחינה המומלצת לבריקה.
הכל התחיל כשראיתי סרטון ביוטיוב של ג'יימס הופמן שמסביר שיש לשים מים חמים במקינטה. בהתחלה זלזלתי, אפילו לא הצליח לי, כיוון שחשבתי שהטעמים יותר שטוחים מכיוון שאין מספיק זמן למים לבצע חליטה. מהצד השני, חליטה שמתחילה במים קרים ומחממת אותם עשויה לגרום לטעמים שרופים עד שהפריצה מגיעה (וכן, אני יודע שזה יתחיל פה דיון אינסופי).
ניסיתי עוד כמה פעמים וזו הפכה להיות השיטה המועדפת עלי.
[url=
- itamars2
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2551
- הצטרף: נובמבר 2011
- מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 329 פעמים
משחקים באש.
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
סיכומים
·ובכן ניסתי את טריק המים החמים , עובד טוב בבריקה , פחות טוב במקינטה.
אך הבעיה בבריקה לא נפתרה , שסתום הבטחון פולט קיטור והשסתום הפנימי לא מתרומם אלא אם אני עוזר לו.
מסתבר שאין מוצא , רק קפה בטחינה גסה.
אם יש למישהו המלצה לפולי קפה משובחים מזן ערביקה אשמח .
בעבר נהגתי לקנות באמיגו תערובת שלהם בשם "רומא" אך לא היה מספיק טוב עבורי.
אך הבעיה בבריקה לא נפתרה , שסתום הבטחון פולט קיטור והשסתום הפנימי לא מתרומם אלא אם אני עוזר לו.
מסתבר שאין מוצא , רק קפה בטחינה גסה.
אם יש למישהו המלצה לפולי קפה משובחים מזן ערביקה אשמח .
בעבר נהגתי לקנות באמיגו תערובת שלהם בשם "רומא" אך לא היה מספיק טוב עבורי.
Re: סיכומים
תגיד... יכול להיות שחלק (עיקרי?) מהבעייה קשור לצורך בניקוי המשקולת של הבריקה? זאת אומרת שתנועתה מעלה ומטה תהיה חלקה והיא תעלה בכוחות עצמה?אבנל כתב:·שסתום הבטחון פולט קיטור והשסתום הפנימי לא מתרומם אלא אם אני עוזר לו....
ראה כאן את המדריך של אבי: https://www.schneordesign.com/diy/diy-c ... rikka-fix/
סעיף D.
לגבי קפה, אם יש לך מטחנה, אפשר להמליץ על קפה קלוי של גלעד (קפה נגרו) שתטחן אותו למידה הנכונה אצלך בבית ותהנה מכל רגע. אם אתה גר לא רחקו ממנו, מניח שהוא יארח אותך עם הבריקה ותגיעו יחד לתוצאות טובות בטחינה המתאימה לבריקה שלך.
בהצלחה
Re: סיכומים
@אבנל
הייתה לי גם את הבעיה הזו.
בקדמה הסבירו לי שפעם אחת שהשסתום פרק (חזק מדי אולי?) הוא לא מצליח לאטום מספיק חזק גם כשהלחץ לא אמור להיות לחץ הפריצה.
זה נשמע לי חרטוט, אבל הפתרון לזה היה לקנות שסתום חדש, שקניתי, התקנתי וזה סידר את העניין.
הייתה לי גם את הבעיה הזו.
בקדמה הסבירו לי שפעם אחת שהשסתום פרק (חזק מדי אולי?) הוא לא מצליח לאטום מספיק חזק גם כשהלחץ לא אמור להיות לחץ הפריצה.
זה נשמע לי חרטוט, אבל הפתרון לזה היה לקנות שסתום חדש, שקניתי, התקנתי וזה סידר את העניין.
Re: סיכומים
@EQUINOX
·בדקתי ואין להשיג שסתומים במדינת ישראל ( מוזר).
אם יש למישהו לינק להזמין מחו"ל אשמח.
·בדקתי ואין להשיג שסתומים במדינת ישראל ( מוזר).
אם יש למישהו לינק להזמין מחו"ל אשמח.