התלבטות לגבי Lelit pl62t או pl62s

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
omriron (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 6
הצטרף: יוני 2017
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

התלבטות לגבי Lelit pl62t או pl62s

נושא שלא נקרא #1 

אהלן וחג שמח לכולם,

אני מתכנן להשתדרג ממכונת La pavoni professional למשהו קצת יותר יציב וקונסיסטנטי בשוטים, אבל עדיין רוצה מידת שליטה בפרה אינפיוז'ן. הבנתי שראש E61 נותן סוג של הרטבה של העוגיה אם מעלים חצי דרך את הידית.
לגבי שתי המכונות של Lelit, האם לדעתכם חשוב ה-PID של דגם pl62t? אני אוהב לשתות גם קליות בהירות וגם כהות, ולכן חושב ששליטה בטמפרטורה כן תהווה יתרון.

אשמח לחוות דעת של מי שמכיר:)
תודה רבה

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2221
הצטרף: יולי 2007
מיקום: חו"ל
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

פספסת דגם , לדעתי אתה צריך ללכת על ה lelit mara pl62x החדש והעדכני.

omriron (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 6
הצטרף: יוני 2017
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #3 

@dgent
·
אני לא רואה שמוכרים אותה בארץ לצערי.

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2221
הצטרף: יולי 2007
מיקום: חו"ל
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

@omriron
תבדוק עם היבואן אולי , היא עולה אותו הדבר כמעט וטובה פי כמה מהדגמים הקודמים (יש בה כמה חידושים שאין באף מכונה אחרת)

omriron (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 6
הצטרף: יוני 2017
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #5 

@dgent
·
תודה רבה.
יש המלצות למכונות של חברות אחרות מאותו סגנון? עם פרה אינפיוז'ן ושליטה בטמפרטורה

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2221
הצטרף: יולי 2007
מיקום: חו"ל
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

האחרים יעזרו יותר ממני , אני מתמקד ב LELIT לאחרונה...

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

@omriron

ה-PL62T קצת יותר מעוצבת, כוללת ידית נוספת וכוללת PID שבכונות מהסוג הזה (HX) לא מועיל בשום צורה. לדעתי לך על ה-PL62S ואם יש לך כסף פנוי שקול להשקיע אותו בשדרוג למטחנה. זה עשוי להיות משמעותי יותר (תלוי כמובן בסוג המטחנה שיש לך כרגע).

וכמובן שאם לא בוער לך לקנות עכשיו, ה-PL62X נראית מעולה ושווה לדעתי את ההמתנה.

ועוד משהו, באף אחת מהמכונות האלה אין באמת שליטה בפרה-אינפיוז'ן. זה לא מונע מהן להיות קלות לשימוש ועקביות.

nadavmm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 614
הצטרף: ספטמבר 2010
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

אם הפראינפיוזן חשוב לך אז יש לך 3 אופציות:

1- יצאו מספר קיטים שנקראים flow control, אפשר באמצעותם לשלוט על פרופיל הלחץ בתחילת השוט כפי שאתה מבקש אבל זו פעולה ידנית שמתבצעת ע"י בורר קטן.

2- מכונה בחיבור ישיר ואז זה מתבצע בלחץ המים שיש לך בבית.
3- מכונה יותר יקרה שכוללת שליטה אלקטרונית על פרופיל הלחץ.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

יש מכונות זולות יותר שכוללות pre-infusion ניתן לשליטה, למשל Sage BES875UK (מכונה של ברוויל שנמכרת באמזון UK, והייתה די פופולרית בימים שלפני הקורונה). אבל באופן אישי הייתי מעדיף את ה-PL62S, גם ללא שליטה על pre-infusion.

zaguri1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 208
הצטרף: יוני 2007
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

2 מחשבות שלי בנושא:
1. לדעתי משחק עם פרה-אינפיוזן לא יעזור לך בחזרתיות - עדיף שתתן ל E-61 לעשות את זה לבד. ולכן גם הקיט שמפאשר פרופיל חליטה רק יסבך אותך בשלב זה והוא כנראה ישאר על מצב קבוע.
2. יש ייתרון ב PID במכונת HX והוא שליטה על לחץ הדוד - ובכך שליטה על טמפרטורת החליטה - כך שאם בעתיד תרצה להביא מדחום לראש זה יתן לך גמישות. לי יש את הגרסה ללא ה PID ואני צריך לפתוח את המכונה כדי לכוון את הפרשרסטאט כל פעם שאני רוצה לעשות שינוי.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

@zaguri1

מסכים לגבי הנקודה הראשונה.

לגבי הנקודה השניה, תוכל לשתף יותר פרטים על השינויים שאתה עושה ומה ההשפעה שלהם על טמפרטורת החליטה ועל ביצועי ההקצפה? למיטב הבנתי במכונת HX שינוי כזה ישפיע על שניהם וזה נשמע לי רחוק מלהיות אופטימלי למי שמכין גם משקאות מבוססי חלב. למי ששותה רק אספרסו יש פתרון יותר פשוט וזול - מכונת E61 עם דוד בודד (כמו זו). יציבות הטמפרטורה והחזרתיות תהיה טובה יותר מאשר מכונת HX שתלויה מאוד באורך הקולינג-פלאש.

zaguri1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 208
הצטרף: יוני 2007
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

אני לא משחק עם זה הרבה, כי זה לא ממש לינארי וזה תלוי בהמון פרמטרים (זמן המתנה, זמן קולינג וכו'). אבל העיקרון הוא:
יותר לחץ בדוד - טמפרטורת חליטה גבוהה יותר - זמן התייצבות מהיר יותר - אובר שוט גדול יותר (נדרש קולינג פלאש)
וההיפך.
כמובן שזה משפיע על ההקצפה (ופה זה כבר אינדיבידואלי לכל מכונה).

יש שירשור ארוך שאני לא מוצא שדיברו על זה לפרטים (שרשור בנושא מדחום לראש e61), ממליץ שתחפש יותר לעומק.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”