היי, קניתי את התערובת דלקרמה מקפה רות שמכילה את פולי הערביקה הבאים:
30% ברזיל
20% קולומביה
20% קוסטה ריקה
10% אתיופיה
10% סומטרה
10% גואטמלה אנטיגואה
התערובת טובה אבל לטעמי חלשה מידי (ואני שותה דאבל עם חלב) ויוצא מעט מאוד קרמה..
מה ניתן להוסיף כדי לחזק אותה בטעם ובקרמה?
תערובת דלקרמה (100% ערביקה) של קפה רות - טעון שיפור
- shaynl (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 115
- הצטרף: אפריל 2009
- נתן תודות: 34 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
תערובת דלקרמה (100% ערביקה) של קפה רות - טעון שיפור
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
Re: תערובת דלקרמה (100% ערביקה) של קפה רות - טעון שיפור
@shaynl
היי. אני מכיר את התערובת הזאת וקיבלתי איתה בעבר תוצאות טובות ממה שניתן לראות בתמונות שפירסמת.
האם אתה נוהג לעקוב אחרי הפרמטרים של החליטה שלך? (כמה גרמים טחונים לכמה גרמים בכוס בכמה שניות)
היי. אני מכיר את התערובת הזאת וקיבלתי איתה בעבר תוצאות טובות ממה שניתן לראות בתמונות שפירסמת.
האם אתה נוהג לעקוב אחרי הפרמטרים של החליטה שלך? (כמה גרמים טחונים לכמה גרמים בכוס בכמה שניות)
- shaynl (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 115
- הצטרף: אפריל 2009
- נתן תודות: 34 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
Re: תערובת דלקרמה (100% ערביקה) של קפה רות - טעון שיפור
@נעם_Noam
·בכוס לא מדדתי אבל אני מכין דאבל מ 16 גרם קפה (לאחר טחינה) שיוצא תוך 20 שניות.
·בכוס לא מדדתי אבל אני מכין דאבל מ 16 גרם קפה (לאחר טחינה) שיוצא תוך 20 שניות.
Re: תערובת דלקרמה (100% ערביקה) של קפה רות - טעון שיפור
@shaynl
אני ממליץ לך לנסות לטחון יותר דק כדי להגיע לחליטה מעט איטית יותר. 25-30 שניות.
אני ממליץ לך לנסות לטחון יותר דק כדי להגיע לחליטה מעט איטית יותר. 25-30 שניות.
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
יכול להיות שהתערובת הקודמת הייתה קלויה יותר ו/או שהייתה טרייה יותר.
להוציא שוט נורמלי עם סלסלה כפולה ו-14 גרם נשמע לי גובל בבלתי אפשרי (כשמדובר במכונת E61 עם סלסלה כפולה טיפוסית). מעניין האם מדובר בסלסלה הרגילה וכמה מילילטר משקה קיבלת.
אגב, מה לחץ החליטה אצלך? אולי בלי להתכוון המכונה שלך על 6 אטמוספירות (במקום ה-9 או 10 שבד"כ). אם כן אז במקרה פגעת בשיטת החליטה החדשה הזו, שאמורה להוציא אספרסו טוב גם עם פחות קפה בסלסלה.
להוציא שוט נורמלי עם סלסלה כפולה ו-14 גרם נשמע לי גובל בבלתי אפשרי (כשמדובר במכונת E61 עם סלסלה כפולה טיפוסית). מעניין האם מדובר בסלסלה הרגילה וכמה מילילטר משקה קיבלת.
אגב, מה לחץ החליטה אצלך? אולי בלי להתכוון המכונה שלך על 6 אטמוספירות (במקום ה-9 או 10 שבד"כ). אם כן אז במקרה פגעת בשיטת החליטה החדשה הזו, שאמורה להוציא אספרסו טוב גם עם פחות קפה בסלסלה.